Пекин затваря още бизнеси и жилищни комплекси в петък, като

...
Пекин затваря още бизнеси и жилищни комплекси в петък, като
Коментари Харесай

Коронавирусът отново настъпва в Китай и Южна Африка

Пекин затваря още бизнеси и жилищни комплекси в петък, като управляващите ускориха следенето на контакти, с цел да овладеят огнището на COVID-19, до момента в който недоволството от едномесечното блокиране в Шанхай нараства, обобщава обстановката с ковид Ройтерс.

Континентален Китай заяви за 15 688 нови случая на ковид за 28 април, от които 5 659 са били симптоматични и 10 029 са били безсимптомни, заяви Националната здравна комисия в петък. Трансграничните товарни железопътни транспорти сред Северна Корея и Китай бяха прекъснати след поредност от инфекции с COVID-19 в китайския граничен град Дандонг, заяви южнокорейската организация Йонхап.

Китай разгласи, че ще ускори политическата поддръжка за стабилизиране на стопанската система, защото вътрешните огнища на COVID-19 и войната в Украйна покачват рисковете, обявиха в петък от Политбюро на Китайската комунистическа партия, представени от държавни медии.

Южна Корея съобщи в петък, че ще анулира наложителното носене на маски за лице навън идната седмица в последната стъпка на страната за облекчение на рестриктивните мерки на COVID-19, макар съпротивата от страна на бъдещото държавно управление (в страната следва встъпване в служба на новоизбрания президент и назначение на ново правителство), което дефинира решението като " прибързано ".

Южна Африка може да навлезе в пета вълна на ковид след нескончаем растеж на инфекциите през последните 14 дни, сподели в петък министърът на опазването на здравето Джо Фаала.

В Африка като цяло се следи повишаване на инфекциите с COVID-19, значително провокирано от удвояване на случаите, обявени в Южна Африка, сподели Световната здравна организация, като прикани хората от целия континент да продължат да се имунизират.
ТЕМА преди 12 часа 1343 преди 18 часа 1993 преди 21 часа 922
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР