Пазарите на акции на Уолстрийт стартират търговията в сряда на

...
Пазарите на акции на Уолстрийт стартират търговията в сряда на
Коментари Харесай

Негативен старт на Уолстрийт след информацията, че Китай може да спре да купува американски облигации

Пазарите на акции на " Уолстрийт " започват търговията в сряда на отрицателна територия, защото вложителите наподобяват обезпокоени от информацията на организация Блумбърг, съгласно която Китай може да забави или даже да спре да купува американски държавни облигации.

Макар и на този стадий непотвърдена, новината провокира спад на щатския $ по отношение на останалите съществени валути и разпродажби на американски дългови бумаги, което пък докара до внезапно покачване на тяхната рентабилност. Доходността на 10-годишните дълготрайни облигации на Съединени американски щати се увеличи към многомесеен връх от 2,598% (най-високо равнище от март 2017-а година).

Напрежението се придвижи и на пазарите на акции на " Уолстрийт ", където показателят на сините чипове DJIA се намалява с 0,3%, на необятният показател S&P500 - с 0,32% и на софтуерният показател Nasdaq Composite - с 0,6%, откакто и трите фондови показателя завършиха вчерашната търговия в следващи исторически върхове.

Ако до края на днешната търговия показателите S&P500 и Nasdaq продължава да бъдат оцветените в алено, това ще съставлява първото тяхно затваряне с известна загуба за 2018-а година, откакто от началото на годината те всекидневно покоряваха нови и нови рекордни равнища на фона на инвеститорския оптимизъм във връзка с световния стопански напредък и упованията за мощни тримесечни финансов доклади на американските компании. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР