Павел Пригожин, синът на Евгений Пригожин, поеma ръководството на Вагнер“

...
Павел Пригожин, синът на Евгений Пригожин, поеma ръководството на Вагнер“
Коментари Харесай

Синът на Пригожин поема контрола върху „Вагнер“

Павел Пригожин, синът на Евгений Пригожин, поеma управлението на „ Вагнер “ и е зает в договаряния с Москва по отношение на връщането на нейните бойци в спора в Украйна. Това сочат отчети от групи, свързани с групата, оповестени от Института за проучване на войната (ИИВ).

ИИВ заяви, че 25-годишният Павел Пригожин договаря с Руската национална армия по отношение на бъдещето на частната военна компания, основана от татко му.

Основните бойни елементи на „ Вагнер “ сега са разпръснати в няколко страни, в това число Беларус, Централноафриканската република, Либия и Мали, като нейните бойци се изтеглиха от Украйна по-рано тази година.

След гибелта на Евгений Пригожин в самолетна злополука през август, два месеца след несполучливия му опит за протест, ориентиран към премахване на висшето военно управление във войната в Украйна, групата е лишена от ясна лидерска фигура.

Според информацията, от бойците няма да се желае да подписват контракти с съветското министерство на защитата и групата наемници ще резервира името, знаците, идеологията и командирите си под управлението на Павел Пригожин.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР