Пътят от малкото пале до куче-водач е дълъг. Далеч не

...
Пътят от малкото пале до куче-водач е дълъг. Далеч не
Коментари Харесай

Кои кучета стават най-добри водачи на хора?

Пътят от дребното пале до куче-водач е дълъг. Далеч не всички имат нужните качества, с цел да изпълнят тази виновна задача, без да се разсейват по други кучета, нахални котки или просто без да спрат за малко до някой шубрак при потребност.

Ново проучване откри от кои палета стават най-хубавите кучета-водачи. Оказва се, че това са тези, които са получавали по-малко внимание от майка си. Много треньори на кучета са подозирали това от дълго време, само че в този момент учените го потвърдиха за първи път.

Екипът им е проучил 98 млади животни от раждането им до зрялата им възраст, като всички са минали през разнообразни подготвителни стратегии в Съединени американски щати. Около 30% от всички са пропаднали на курса за кучета-водачи. Това е било главно поради своите неприятни умения да позволяват проблеми, неналичието на неизменност или просто съществуването на тревога в случаите, когато се сблъскат с необикновен проблем.

От всички 98 кучета 66 са минали сполучливо стратегиите и това, което е било общото сред тях, е бил детският им интервал. Кучетата, които са пропаднали на курса са били добре обгрижвани от майките си, а съумелите палета-водачи – не. 

Източник: Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР