Пътят към бордовете на трите транспортни дружества в столицата -

...
Пътят към бордовете на трите транспортни дружества в столицата -
Коментари Харесай

Пътят към транспортните бордове в София: Неуспял кандидат за кмет или поне бивш директор на нещо |

Пътят към бордовете на трите транспортни сдружения в столицата - Центъра за градска подвижност, Столичния автотранспорт и Столичния електротранспорт, минава през несполучливо присъединяване в избори за кмет от обединението ГЕРБ/СДС. 

Изводът се постанова, откакто комисията за асортимент на нови членове в трите Съвета на шефовете, е одобрила някогашният зам.-кмет на регион " Средец " в екипа на Мария Ачкова(ДСБ) - Любомир Ковачев, за член на управлението на Столичния автотранспорт. На последния локален избор в София Ковачев се кандидатира за кмет на региона от коалиция ГЕРБ/СДС против сегашния кмет на десните Трайчо Трайков. 

Досегашният краткотраен началник на ЦГМ - Димитър Дилчев, стана подобен, откакто бе за кмет на регион Студентски. Той продължава да е в борда на Центъра за градска подвижност и след извършения конкурс. Той бе разгласен през ноември предходната година, в него са взели участие 45 души, оценени по 6 критерия от комисия с представители на всички политически сили в СОС и специалисти, оповестиха от Столичния общински съвет. 

Комисията е търсила последователност и баланс сред хора с опит в управлението на сдруженията, дългогодишни чиновници и нови хора с визия за развиване на общинските сдружения, допълват от СОС. 

В ръководството на Столичния електротранспорт влиза Елена Симеонова, която е със компетентност Международни връзки и финанси от УНСС, като все още е основен помощник и учител в университета, както и Веселин Порязов - с икономическо обучение,  приключено в Германия, и с опит в разнообразни интернационалните компании. Постовете си резервират Евгений Ганчев, началник на сдружението от над 20 години и сегашен изпълнителен шеф. В новото управление са препоръчани и Кирил Георгиев, който е от структурата на градския превоз в София, началник на отделение " Малашевци ", както и Десислава Пачева, правист с над 25 години стаж. 

В Столичния автотранспорт мястото си резервира сегашният изпълнителен шеф Слав Монов, както и Илия Гътовски, лекар по Икономика на превоза и учител в УНСС. Повечето от членовете на Съвета на шефовете са нови имена, измежду които Николай Найденов - някогашен ръководител на борда на шефовете на БДЖ Холдинг, Йовелина Тихова, която сега е управител в IT компания, както и Любомир Ковачев. 

В Центъра по градска подвижност е препоръчана Розалина Георгиева, дълготраен чиновник в сдружението, минала през йерархията от младши специалист, юрист до началник на бранш. Ново попълнение е Иван Антов, който е бил член на Борда на " Топлофикация " Пловдив, шеф отдел в КФН, член на Съвета на шефовете в капиталов медиатор и е съучастник в адвокатско сдружение. Постовете резервират Димитър Дилчев, който е и доскорошен изпълнителен шеф, както и Румяна Милова и Никола Рогачев. 

На идното си съвещание в четвъртък СОС ще гласоподава трите отчета за новите сформира на бордовете на трите транспортни оператора. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР