Като част от стремежа към електрифициране на цялото си портфолио,

...
Като част от стремежа към електрифициране на цялото си портфолио,
Коментари Харесай

Lamborghini заменя модела Urus S с хибриден Urus SE, който разполага с близо 800 коня

Като част от устрема към електрифициране на цялото си портфолио, Lamborghini показа освежен Urus, който да размени Urus S.

Lambo достави “най-семейния ” си модел с plug-in хибридна система и го кръсти Urus SE. Запазвайки същата MLB evo архитектура, както Urus при дебют-а си през 2017 година, Urus SE се намира в елитното семейство на премиум SUV коли. То включва Bentley Bentayga, Audi RS Q8 и Porsche Cayenne. Последният SUV от изброените получи лична стратегия за електрификация като част от миналогодишната актуализация. 

Urus SE най-сетне прави нещо, с цел да се утвърди над тези модели освен с емблемата на капака. Сега разполага с близо 70 к.с. повече от най-родствения си хибрид на Porsche и отбелязва нарастване на мощността със 132 к.с. по отношение на Urus S, който заменя.

Lamborghini Urus SE 

Двигател 4.0 V8 Plug-in Hybrid
Конски сили 789 к.с.
Въртящ миг 950 Нм
Максимална скорост 312 км/ч
0-96 км/ч: 3,4 секунди.
Трансмисия 8-степенна автоматизирана
Собствено тегло 2508 кг

Lamborghini Urus S 

Двигател 4,0L Twin-Turbo V8
Конски сили 657 к.с.
Въртящ миг 850 Нм
Максимална скорост 304 км/ч
0 – 96 км/ч 3,6 сек.
Предавателна кутия 8-степенна автоматизирана.
Собствено тегло 2 198 кг.

Сега, във тип на plug-in хибрид, новият SUV Lamborghini Urus SE е освен по-мощен, само че и по-щадящ околната среда. Той може да се движи тихо в режим EV в продължение на към 60 км. Подобни числа обаче са единствено върхът на айсберга, като има още доста детайлности, в които да се гмурнем.

„ Само за няколко години Urus се трансформира в бестселъра на нашата марка. Той разреши на Lamborghini да притегля нови клиенти и да укрепва позициите си на най-важните пазари.

С Urus SE направихме още една крачка към бъдещето в сходство с нашата тактика Direzione Cor Tauri. Напредваме с електрификацията на гамата и по пътя към декарбонизация. Той стартира с представянето на суперспортния автомобил Revuelto през март 2023 година “

Стефан Винкелман, ръководител и основен изпълнителен шеф на Lamborghini

„ Първите доставки са планувани в границите на края на 2024 година “

Lamborghini Urus SE: Конкуренция 

Задвижващият елемент може да е относително нов, само че конкуренцията не е. Съперниците на Urus SE не престават да се появяват от всички краища на света. Сред тях преди всичко е упоменатото нагоре Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid Coupe.

С него Urus споделя платформа и мотор. Eкзотичният темперамент на емблемата на Lamborghini значи, че всеки, който се интересува от Urus, евентуално ще прегледа и Ferrari Purosangue.

Най-вече поради неговия атмосферен V12. А за какво не прясно актуализирания Aston Martin DBX707? Англичанинът най-сетне е поправил недъзите си с инфоразвлекателната система в опит да се конкурира с най-хубавия SUV на Сант’Агата Болонезе.

Lamborghini Urus SE: Екстериор и цветове

Критикуван по-рано за това, че не наподобява задоволително характерен наред с корпоративните си братовчеди, Urus SE се е подложил на основна смяна на екстериора, с цел да поправи тези забележки. Предната част получава модифициран похлупак. Той смъква линията на пандиза до горната част на радиаторната решетка за реализиране на „ плаващ “ резултат.

Сега има по-отдалечени линии, ориентирани напред, вместо външните детайли на Urus S. Самата радиаторна решетка е по-голяма, изключително отвесно, което придава на екстериора на Lamborghini Urus SE повече наличие, до момента в който Matrix LED фаровете в този момент са по-тесни. Така LED дневните светлини заобикалят сигнатурата на Ypsilon (Y-образни) в интерес на по-деликатен С-образен дизайн към външната част на корпуса.

Задната част

В задната част към момента можете да откриете присъщия квартет от ауспухови тръби, ситуирани ниско и необятно в дифузора на Urus SE. Той усилва притискателната мощ с 35% спрямо Urus S, само че дизайнът на задната ризница е изчистен.

Задната врата в този момент се отличава с дизайнерски детайл с шестоъгълна мрежа по цялата си широчина. Той свързва леко променените клъстери на задните светлини, ситуирани под по-изразения спойлер вид „ патешко опашка “ и по-голям спойлер на покрива. 

Допълнителни аеродинамични усъвършенствания са скрити от погледа, като въздуховодите под каросерията усилват охлаждането на мотора с 15% спрямо истинския Urus, а охлаждането на спирачките е усъвършенствано с 30%.

„ Вдъхновихме се от Revuelto с „ плаващия “ похлупак на мотора, постигайки доста изчистен и мускулест дизайн на предната част. Модерната система на предните светлини интегрира нов, характерен DRL автограф. “

Митя Боркерт, шеф по дизайна на Lamborghini

Персонализация

От позиция на персонализацията, Urus SE е на 23-инчови алуминиеви джанти Galanthus, „ обути “ в поръчкови гуми Pirelli P Zero. Клиентите могат да изберат други модели джанти с диаметър от 21 до 23 инча, с опционални зимни гуми Pirelli Scorpion 2. 

Екстериорните цветове за Urus SE са толкоз разнородни и ярки, колкото може да се чака, с повече от 100 налични варианти. При стартирането на пазара се пресъздават два нови нюанса.

Arancio Egon (оранжев)
Bianco Sapphirus (бял)

Размери на Lamborghini Urus SE

Видяхме леко нарастване на размерите, провокирано от редизайна на 2025 Urus SE. Размерите значително са в границите на предходния модел.

Urus SE резервира колесната база от 300,2 см. Новият дизайн на предната и задната част значи последователно увеличение на общата дължина до 512,3 см. Височината му се резервира на 163,8 см. Широчината му от 218,2 см, в това число огледалата (202,2 см без тях), също остава непроменена. 

Lamborghini не издаде крайното тегло на Urus SE. С прибавянето на 25,9 kWh акумулаторна батерия е предстоящо увеличение на тежестта. Въз основа на декларираното съответствие мощност/тегло обаче Urus SE уравновесява везните на 2 508 кг. Това е с близо 318 кг повече от отиващия си Urus S – с систематизиране на тежестта 54/46 отпред/отзад.

Двигател/задвижване и тт данни на Lamborghini Urus SE

Urus SE е доста повече от просто фейслифт и в допълнение задвижване от хибридна система. Двигателят на Lamborghini Urus SE е все същият 4,0-литров V8 с две турбини, както преди (настроен на 612 к.с./800 Нм въртящ момент). Сега е допълнен от електромотор, осигуряващ спомагателни 189 к.с. и 483 Нм. 

Двете системи се комбинират за оптималната мощ от 789 к.с. и 950 Нм. Литиево-йонният акумулаторен пакет с потенциал 25,9 kWh, захранващ електромотора, е ситуиран в багажника на Urus SE над електронно управлявания заден диференциал, а самият електромотор е интегриран в осемстепенната автоматизирана трансмисия. Когато моторът е изключен, e-моторът може да задвижва Urus SE в продължение на почти 60 км при скорост до 130 км/ч.

Електрическият въртящ миг преодолява с лекост нарасналото тегло на Urus SE. Полученото съответствие сред тежестта и мощността от 7 кг/ч води до повишение на продуктивността спрямо отиващия си Urus S, в това число оптималната скорост от 312 км/ч, което прави Urus SE най-бързия SUV в света със напълно дребна разлика. DBX707 може да доближи 310 км/ч и беше предходният водач.

Lamborghini Urus SE / Lamborghini Urus S

Двигател с вътрешно горене: 4,0-литров V8 с две турбини
Мощност: 612 к.с. при 6000 об/мин / 657 к.с. при 6000 об/мин
Въртящ миг: 800 Нм при 2250-4500 об/мин / 850 Нм при 2300-4500 об/мин

Мощност на електрическия мотор: 189 к.с.
Въртящ миг на е-мотора: 483 Нм
Комбинирана мощ: 789 к.с.
Комбиниран въртящ миг: 950 Нм
0-100 км/ч: 3,4 секунди / 3,6 секунди
0-200 км/ч: 11,2 секунди / 12,5 секунди
Максимална скорост: 312 км/ч / 304 км/ч

Пробег / пробег, зареждане и живот на батерията

Оценките на разхода на гориво и пробега по US EPA към момента не са подготвени, само че Lamborghini показва подобен пробег от 60 км при електрическо шофиране (по цикъла WLTP). Хибридното задвижване, когато се употребява вярно, би трябвало да докара до усъвършенствания спрямо Urus S и неговото задвижване единствено с ДВГ. За информация, Urus S изразходва 16/12/15 л/100 км в градски условия/на магистрала/комбинирано.

Интериор и багажник на Lamborghini Urus SE

Визуалните усъвършенствания се разгръщат и върху интериора на Lamborghini Urus SE, който разполага с пет места за пасажери в настройка с два реда седалки. Въпреки че дизайнът значително е неизменен, в този момент акцентът е подложен върху широчината.

Долните детайли на арматурното табло се простират по цялата широчина на кабината, вместо да основават две обособени зони на кокпита за лидера и пасажера начело. Между тях е ситуиран 12,3-инчов сензорен екран, който е по-голям от този на отиващия си Urus S и има най-новия интерфейс „ човек-машина “ (HMI) с по-нови графики, въодушевени от Revuelto, допълващ 12,3-инчовия дигитален инструментален панел. 

Макар че Y-образният претекст към този момент не се среща в предните светлини, той е употребен около вентилационните отвори, а също по този начин се открива и върху обновения дизайн на седалките.

Макар и да не е толкоз обширна, колкото палитрата от цветове на екстериора, купувачите не са лишени от избор, когато става въпрос за тапицерията на интериора.

47 цветови комбинации и четири варианти за бродерия. Освен това програмата за персонализация Ad Personam уголемява тази гама до безконечност, стига бюджетът ви да може да се раздува по същия метод.

При стартирането на пазара Lamborghini разкри две от наличните интериорни схеми, като интериорът на Urus SE бе показан в Arancio Apodis (оранжево) и Terra Kedros (теракота).

Практическите детайли като багажника евентуално ще останат в по-голямата си част непроменени, само че помещаването на батерията под пода може да повлияе на пространството на багажника в Lamborghini Urus SE. От друга страна, Urus S в никакъв случай не е бил водещ в класа си и е разполагал единствено с 615 литра разполагаем на притежателите, които по този начин или другояче всеки ден си купуват нови облекла.


Данните за скорост и въртящ миг не са толкоз забавни.
Други скорости и и въртеливи придвижвания са значими по нашите ширини. На балканите най-високата скорост, с която те засече камера и след това ще се измъкнеш от закона, е значима.

Колко въртеливи придвижвания ще има на видеото с освещаване на твоята кола от стройно спретнат и облечен в черно оркестър. Това е същинският въртящ миг.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР