Патриарх Неофит отправи поздравление към българските медици за Деня на

...
Патриарх Неофит отправи поздравление към българските медици за Деня на
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: Прекланяме се пред подвига на българските лекари

Патриарх Неофит насочи приветствие към българските медици за Деня на българския доктор, който се отбелязва през днешния ден, оповестяват от Българската патриаршия.

" В деня на прославата на Светия и преподобен Рилски пустиножител и Чудотворец Йоан, определен от вас за ваш професионален празник, се обръщаме към всички вас с респект и надълбоко почитание, с признателност и с неизменима благодарност за вашия ежедневен, неотклонен труд, за високия професионализъм, за всеотдайността и жертвоготовността, с които почтено и човеколюбиво, с непрекъснат риск за здравето и живота си служите на своя народ и Родина.

Прекланяме се пред подвига ви и насочваме молебствия към Жизнодавеца Христос за вас и вашите фамилии - да ви пази и укрепва със Своята неоскъдяваща берекет, да благославя и обилно да възнаграждава труда на ръцете ви, да дарува Своя мир, велика благосклонност и безгранична обич ", споделя в поздравлението си към българските медици патриарх Неофит.

Негово светейшество пожелава: " Нека Той, Който е съвършеният Лекар на душите и телата и Който поради нашето избавление от прегрешението и гибелта съобщи Себе Си на премеждия и кръстна гибел, с цел да имаме ние живот и да го имаме " в обилие " (Йоан 10:10), бъде ваша непрекъсната опора и пътеводна светлина в живота и специалността ви, ваш неизменим пример и образец за обич към близък и същинска грижа за него.

За всички вас - наши братя и сестри в Христа, за които лекарската специалност е освен предопределение, само че и съзнателен избор и в действителност жертвено служение, ще продължаваме да се молим и съгласно силите и опциите си да ви спомагаме в осъществяването на вашия заветен дълг, защото духовното и физическо здраве на обществото и на обособения човек са наша обща цел, обща свещена задача, която можем да изпълняваме добре и с триумф единствено при доброжелателно единодушие, с обединени и благословени свише старания ", споделя българският патриарх.

" По молитвите на Пренепорочната наша Владичица и Приснодева Богородица, на преподобния и богоносен наш отец, пустиножител и вълшебник Свети Йоан Рилски, на Св. ап. и ев. Лука, на Св. Лука Симферополски, на всички светци - чудотворци и лечители, и на всички, просияли в святост Свои угодници, Всемилостивият Бог да бъде постоянно с вас и да ви дарува Своето постоянно избавление! Честит и блажен празник! ", насочва благослов към медиците патриарх Неофит.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР