Пътният експерт и председател на Управителния съвет на Европейски център

...
Пътният експерт и председател на Управителния съвет на Европейски център
Коментари Харесай

Диана Русинова се включи в казуса на TrafficNews за обратните завои, не е съгласна с директора на ГДНП

Пътният специалист и ръководител на Управителния съвет на Европейски център за транспортни политики Диана Русинова се включи в проблема на TrafficNews за противоположните завои в Пловдив и организацията на придвижването в града. Тя разкритикува отговор на шефа на Главна Дирекция „ Национална полиция ” - основен комисар Атанас Илков. Това се случва след сигнал на четец на медията ни до Русинова.
Прочетете още
Припомняме, че въпросът породи след спор в мрежата във връзка с завиване в противоположна посока на кръстовище, защото на съвсем всяко кръстовище в Пловдив е комплициран знак Г3 и съгласно доста експерти, това не разрешава маневрата " завиване в противоположна посока ". Така се получава, че на процедура, в случай че това се съблюдава, би трябвало да обиколиш половината град, с цел да успееш да завиеш в противоположна посока, посредством правене на разнообразни комбинации от леви и десни завои, или да намериш кръгово кръстовище, където да извършиш маневрата.

Според публична позиция в писмо от Главна Дирекция Национална Полиция, на кръстовище е позволена тази маневра (при съществуване на знак Г3), единствено в случай че има знак Ж9.



Това обаче на процедура опонира на закона по 2 параграфа:

1. ППЗДвП чл.58 (7) Пътен знак Ж9 указва особено устроени места за завиване в противоположна посока отвън кръстовища.
2. Знак Ж9 не може да позволява или не разрешава маневри, защото е от група указателни табели.
3. Видно от точка 1, е неразрешено слагането на знак Ж9 в региона на кръстовище.

След материалa на TrafficNews въпросът като че ли се задълбочи още повече, а в последна сметка отговорът на въпроса „ позволено ли е завиването в противоположна посока в град Пловдив или не? ” остана отворен. Никъде по кръстовищата няма знак В23, който го не разрешава. Също по този начин в ЗДвП е разказано къде е неразрешено завиването в противоположна посока и очевидно се получава погрешно пояснение на закона и правилника за използването му от страна на контролиращия орган.

Ето и цялото писмо от Диана Русинова до директора на Главна Дирекция „ Национална полиция ”:



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР