Патешкото месо, макар и не толкова популярно като пилешкото, е

...
Патешкото месо, макар и не толкова популярно като пилешкото, е
Коментари Харесай

Кулинарен етикет: Какъв алкохол върви с патешкото?

Патешкото месо, въпреки и не толкоз известно като пилешкото, е обичайно за българската софра. Печено или задушено, може и на скара, това месо е почтено и за най-изискания ресторант или познавач на кулинарните изкушения.

Макар и месото от патица да се възприема като бяло, то е много по-тъмно и мазно спрямо това от пиле или пуйка. Това обаче е едно от достолепията му, тъй като то има доста по-силен и богат мирис. Така патешкото може да се подготвя с плодове или други сладки и пикантни подправки, които му придават изтънчен и изискан усет.

Точно и заради тези особености патешкото месо не може да се сервира с всеки тип алкохол, а би трябвало деликатна селекция. Правилните алкохолни питиета, сервирани с добре приготвено месо от патица, ще ви трансфорат в съвършени готвачи в очите на вашите посетители, а вие, от своя страна, ще си осигурите необикновено кулинарно наслаждение.

По създание патешкото месо е най-подходящо да се сервира с добре охладена бутилка гъсто и мрачно алено вино от рода на Пино ноар.

Този вид се счита за един от най-древните, създавани от индивида, а негова запазена марка е патешкото месо. Няма винарска къща по света, която при дегустация на Пино ноар да не сервира и хапки с патешко месо.

 Червено вино

Заради по-високото наличие на мазнини месото от патица най-добре се комбинира с богатите на усет, мирис и по-голяма компактност виновност.

Идеални за сервиране към печената патица са австралийски Шираз, Калифорнийско Каберне, Аржентински Малбек, Южноафрикански Пинотаж. Не по-малко положителни за случая са италиански виновност - Бароло и Барбареско, а също и Приорат от Испания и обичайните червени от Франция.

Гладки червени виновност като Мерло и Каберне също са подобаващи за патешко месо, само че в случаите, когато на трапезата слагате дива патица. Те са идеални за сервиране, когато сте приготвили дивеча на скара или грил, може и задушен.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР