Първоначално операционната система Android е разработвана като софтуер за смартфони,

...
Първоначално операционната система Android е разработвана като софтуер за смартфони,
Коментари Харесай

Google Play ще показва различни отзиви за приложенията в зависимост от мобилното устройство

Първоначално операционната система Android е разработвана като програмен продукт за смарт телефони, само че бързо се популяризира и в други устройства с друг форм-фактор. Днес приложенията за Android могат да се употребяват на таблети, тв приемници, часовници, преносими компютри и сгъваеми устройства, а общото вместилище за всички тези джаджи остава магазинът Гугъл Play. Когато потребителите желаят да конфигурират обещано приложение, те гледат неговия рейтинг и четат отзивите, само че казусът е, че приложението не работи по един и същи метод на другите устройства. Изглежда, че Гугъл към този момент приготвя прибавянето на уместно пречистване в Гугъл Play.

Потребител на Twitter с псевдоним @AssembleDebug откри, че Гугъл Play опитва с нова функционалност, която прибавя филтри по вид устройство. Съответните раздели се появяват в горната част на страницата на приложението, и дават опция за избор на стремежи вид устройство: смарт телефон, таблет, тв приемник или Chromebook. В взаимозависимост от това се трансформират междинната оценка и отзивите за приложението. Показаните скрийншоти подхождат на определения форм фактор.

Това изобретение евентуално е допълнение към опцията „ Инсталиране на други устройства “, което я прави по-полезна, защото предлага опция за бърза инспекция дали приложението ще работи на таблет или Chromebook. Към момента разделянето по вид устройство към момента е в развой на тестване и към този момент не е налично за потребителите. Очевидно е, че функционалността е задействана в настройките за разработчици. Предвид обстоятелството, че функционалността е дейна и бутоните работят, тя би трябвало скоро да бъде показана.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР