Първият за тази година концерт от обичаната от деца и

...
Първият за тази година концерт от обичаната от деца и
Коментари Харесай

Безплатен детски концерт във ФКЦ тази неделя

Първият за тази година концерт от обичаната от деца и родители в морската столица поредност " Музикална приказка " ще радва своята въодушевена аудитория на 11.02., само че към този момент не в Градската изложба, а в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център. Г-жа Виола - Руми Петрова, с усмивка осведоми малчуганите, че приказните ноти уголемяват територията си, с цел да могат всички искащи да влязат на концерта и да станат част от вълшебствата на музиката. И в Зала 1 децата ще имат директен достъп до сцената, даже обичаните им музикални килимчета ще бъдат поставени там и ще ги чакат.
Концертът е част от програмата " Варненско лято за деца " - взаимна самодейност на Дирекция " Култура и духовно развиване " на Община Варна, Международния музикален фестивал " Варненско лято " и НУИ " Добри Христов ". Програмата е предопределена за варненските деца от начална учебна и предучилищна възраст, посвещава ги в тайните на музиката и ги приготвя да станат почтена публика на най-фестивалния град в България, градът, в който преди повече от 90 години се ражда първият музикален български фестивал - " Варненско лято ".

" За музиката с обич " е мотото на концерта, който е отдаден на месеца на любовта. В него ще се изявят млади музиканти от всички типове пеене, изучавани в НУИ " Добри Христов " - Симфоничният оркестър на учебното заведение с диригент Страцимир Павлов, реализатори на национални песни, на поп и джаз музика, ще има и оперна певица.

Участниците в концерта са от всички възрастови групи в учебното заведение - от 7 до 18-годишни. Ще забележим най-малките - от 1. и 2. клас с техните специфични дребни цигулки, виоли и чела, ще чуем обичани детски песни като " Мила моя мамо ". Ансамбъл " Виолино " ще извърши тематиката от кино лентата " Титаник ", ще прозвучи и тематиката на Нино Рота от кино лентата " Ромео и Жулиета ". Атрактивните ударни принадлежности още веднъж ще зареждат с темп настроението на малчуганите, които също ще могат да се включат с песни, танци и диригентство в интерактивния формат.

Много танци ще има тази неделя - и типичен валс, и модерна хореография по кино музика и даже темпераментно фламенко в осъществяване на 10-годишния Фредерико - към този момент призьор на национални състезания.

Началото на новата " Музикална приказка " е от 11 ч. на 11.02.в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център Варна.

Входът за концерта е свободен и за деца, и за родители.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР