Първият модел на Мерцедес - AMG с четири врати е

...
Първият модел на Мерцедес - AMG с четири врати е
Коментари Харесай

Мерцедес-AМG пусна първи спортен модел с четири врати

Първият модел на " Мерцедес - AMG " с четири порти е главният акцент на щанда на марката на автосалона в Женева. Самостоятелно създаден от AMG, автомобилът е ориентиран към клиентите, които търсят кола за всекидневието, само че не желаят да се лишат от спортните благоприятни условия на придворното тунинг ателие на " Мерцедес ".

Ако стартираме от практичността, колата предлага обилно място за четирима пасажери, а багажният размер варира сред 395 и 1324 литра. Новото AMG GT 4-врато купе се предлага с 6-цилиндрови редови мотори и V8 мотори, с мощности от 435 до 639 к.с. Скоростните кутии са деветстепенни, автоматизирани, със спортни настройки. Спринт до 100 км/ч за 3.2 секунди

Най-мощната версия, която е с означението GT63 S 4Matic+, предлага ускоряване от място до 100 км/ч за 3.2 секунди. Максималната скорост е 315 км/ч.

По-скромното осъществяване, само че също с V8 мотор (GT63 4Matic+), разполага с 585 коня и спринтира до 100 км/ч за 3.4 секунди. И двата модела са снабдени със система за деактивиране на половината цилиндри при ниско натоварване, като с помощта на това междинният разход на гориво е 11 на 100. 

Импулс от мощ от електромотор

Интересни механически решения предлага и " Мерцедес - AMG GT 53 ". Автомобилът употребява шестцилиндров редови бензинов мотор с мощ 435 конски сили, той получава помощ от електромотор, работещ като стартер-алтернатор, генериращ 22 к.с. и 250 Нм въртящ миг.

Разположен сред мотора и скоростната кутия, той подкрепя автомобила при тръгване и при внезапно ускоряване. Тази версия на автомобила има ускоряване до 100 км/ч за 4.5 секунди и оптималната скорост 285 км/ч. Разходът на гориво е 9.1 л/100 км.

Любопитното при " Мерцедес - AMG GT 53 " е, че има 48 волтова електрическа система, която дава опция в бъдеще по колата да има повече потребители. 

С 4 завиващи колела

Управляемостта на колите от новата серия е усъвършенствана с помощта на завиващите задни колела. При придвижване до 100 км/ч два електромотора ги завъртат в посока, противоположна на предните, което усъвършенства маневреността. Когато скоростта е над 100 км/ч, задните гуми се завъртат в посока на предните и резултатът е повишение на стабилността. Системата е серийна за V8 моделите и предлагана като алтернатива за другите.

Първият модел с четири порти на AMG се чака в България през есента. 

Обновената С-класа също дебютира в Женева

Дебют на салона прави и обновената С-класа, показана във версии лимузина и комби с нови бензинови и дизелови мотори, както и плъгин хибридни модели. В петата си година в произвеждане най-успешната моделна серия на " Мерцедес " получава голям брой усъвършенствания.

" Мерцедес C43 AMG 4Matic "

Промяна има в дизайна на интериора и екстериора. Електронната архитектура е напълно нова. Като алтернатива се предлага изцяло цифров инструментален екран и мултимедиа, която дава индивидуализирано информацията за клиента. Асистиращите системи са аналогични на тези в S-класата.  Първите коли от обновената С-класа ще бъдат налични в България през юни.

Ексклузивният бранд " Мерцедес-Майбах " също избра Женева за международната премиера на актуализирания " Майбах " S-класа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР