Първият кораб, напуснал Украйна със зърно на борда по силата

...
Първият кораб, напуснал Украйна със зърно на борда по силата
Коментари Харесай

Първият кораб със зърно от Украйна изчезна

Първият транспортен съд, напуснал Украйна със зърно на борда по силата на съглашението за деблокиране на търговията със аграрни култури, както и неговият товар, са в неопределеност, заяви украинското посолство в Бейрут, представено от Асошиейтед прес.

Корабът " Разони ", плаващ под флага на Сиера Леоне, е излязъл от пристанището в Одеса на 1 август, след което е бил подложен на инспекция в Турция. Той е пренасял 26 000 метрични тона царевица за храна за пилета, а дестинацията му е била Ливан. Купувачът обаче отказал товара, защото той бил доставен доста по-късно от контрактуваното.

" Разони " за последно е бил засечен край източните крайбрежия на Кипър преди три дни, след което тракерът му е бил изключен. Предполага се, че корабът се е насочил към Сирия, която пък е винена от Киев, че внася зърно, откраднато от Украйна и транспортирано до страната с съветски кораби.

Според посолството в Бейрут товарът на " Разони " е бил препродаден няколко пъти, откакто ливанският покупател го отказал, и все още не се знае нито къде е корабът, нито къде е неговият товар.

От началото на месеца до момента от отблокираните украински пристанища са отплавали 16 кораба с общо над 450 000 тона земеделска продукция на борда, показва АП. Смята се, че Украйна разполага с към 20 милиона тона зърно, готово за експорт.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР