Първият автомобил от новата марка iCar, основана от Chery, дебютира

...
Първият автомобил от новата марка iCar, основана от Chery, дебютира
Коментари Харесай

В Китай показаха всъдеход със слънчев панел на покрива

Първият автомобил от новата марка iCar, учредена от Chery, дебютира на автомобилното ревю в Гуанджоу. Като част от плана iCar компанията ще създава електрически коли, ориентирани към младежите на възраст 25-35 години.

iCar 03 е издигнат на платформата Chery S5X и има тромаво изглеждаща каросерия в духа на Suzuki Jimny с пет порти. Размерите (4 406 x 1 910 x 1 715 мм, надлежно дължина, ширина, височина) демонстрират, че това е стилен кросоувър.

Въпреки монтирането на тяговата батерия в основата (междуосие - 2 715 мм), китайците вършат допустимо съществуването на много необятен салон за такава дължина. Всъдеходът е и много пристъпен. Посочените ъгли на офанзива са 26° и 29°.

 width=

Основната специфичност на този всъдеход обаче са слънчеви панели, ситуирани на покрива. Те служат като спомагателен източник на сила. Компанията споделя, че в град като Шанхай слънчева клетка създава задоволително сила, с цел да може колата да измине повече от две хиляди километра за една година.

Тоест обезпечава почти четири цялостни презареждания на тяговата батерия годишно. Кросоувърът разполага с цифрово табло, мултимедийна система с 15.4-инчов екран, аудиосистема Infinity с 12 високоговорителя и система за различаване на лица.

 width=

Chery iCar 03 може да бъде както със задвижване на две от колелата, по този начин и с 4х4 система. В първия случай мощността е 184 к.с., във втория - 278 к.с. Капацитетът на тяговата батерия е надлежно 65 или 69 kWh, а пробегът с едно зареждане е 500 км. Минималното време за ускоряване до 100 км/ч е 6,.5 секунди.

Източник: AutoMedia
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР