Първите педиатрични ваксини вече са в България, а днес ще

...
Първите педиатрични ваксини вече са в България, а днес ще
Коментари Харесай

Дискусия: Какво трябва да знаят родителите, които искат да имунизират учениците?

Първите педиатрични ваксини към този момент са в България, а през днешния ден ще бъдат дадени детайлности към използването им.

Според юриста по здравно право доктор Мария Петрова е значимо с изключение на родителите да са осведомени и децата при имунизация.

„ Информираното единодушие не е просто една хартия, то е развой въз основа на който получаваме информация от лекаря си и взимаме решение. Ваксините са целесъобразни, всички рестрикции свързани със зелените документи, не трябваше да употребяват така наречен мека насила. А осведомено единодушие не би трябвало да има единствено за родителите, когато приказваме за деца – би трябвало да стартираме, - от педиатри, лекари, учители “, добави тя.

Според бащата на 5 деца маестро Йордан Камджалов не трябва да има нищо наложително.

„ Това е цялостна доверчивост и огромен бизнес, по този начин наподобява от страни, родителите са терзание, те и за родителите си милеят, освен за децата си. Всички би трябвало да са осведомени.

По думите му изпускаме другите тематики като детска наркомания, алкохолизъм.

Психологът доцент доктор Маргарита Бакрачева е значимо родителите да са спокойни, тъй като децата се ориентират по техните реакции.

„ Дългите пояснения нямат резултат при дребните деца. Когато сме сложени в обстановка на неизясненост и разнопосочна несъгласувана информация у нас остава решението за избор “, добави тя.

Вижте цялата полемика във видеото .
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР