Първите ни стъпки в новия парламент ще бъдат свързани с

...
Първите ни стъпки в новия парламент ще бъдат свързани с
Коментари Харесай

Първите стъпки на социалистите в новото НС ще са таван на цените и закон срещу спекулата

Първите ни стъпки в новия парламент ще бъдат свързани с битката с инфлацията и спекулата, за повишение на приходите, което ще се изрази със закон за таван на цените, съобщи лидерът на листата на Българска социалистическа партия във Враца и Хасково Атанас Зафиров в тв ефир. Според него е наложително да се наложи таван на цените на 11-те артикули от дребната потребителска кошница. " Нужни са ограничения за поощряване на локалното произвеждане и развиването на земеделието. Това ще се случи, посредством възобновяване на " Напоителни системи ", съкращаване на веригата производител-потребител, битка с контрабандата на границите и нерегламентирания импорт. Също по този начин равнене на европейските дотации с българските и тяхното преосмисляне ", разяснява Зафиров. " Показахме, че можем не просто да обещаваме неща, само че и да ги изпълняваме. Нашите цели отразяват дневния ред и ползите на обществото - мир, благополучие, взаимност и напредък ", акцентира той.. 
" Страната ни към момента не е подготвена за Еврозоната. Ние считаме, че влизането в нея е средносрочна и дълготрайна, а не краткосрочна цел. България не е подготвена в настоящите условия нито като икономическо развиване, нито като витален стандарт ", съобщи лидерът на листата на Българска социалистическа партия в Плевен проф.Румен Гечев.
 БСП е подготвена с промяна в образованието и опазването на здравето в България. " Ние предлагаме на 60 000 майки обвързване на размера на майчинството през втората година до размера на МРЗ, да увеличим размера на еднократната помощ за към 6 хиляди майки-студентки на 7000 лева и данъкът върху приходите от труд до навършване на 26 години за близо 300 000 млади хора  - да е нулев, а медикаментите да са безвъзмездни за всички деца до 14 година или това са над 1 милион български деца ", съобщи първият в листата на " Българска социалистическа партия за България " в Стара Загора Георги Гьоков пред гласоподаватели. По думите му е належащо увеличение на учителските заплати и на средствата за прехрана на  учебните заведения. >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР