Първите два двубоя между Канело Алварес и Генади Головкин (GGG)

...
Първите два двубоя между Канело Алварес и Генади Головкин (GGG)
Коментари Харесай

Канело победи Головкин във финалния им сблъсък

Първите два дуела сред Канело Алварес и Генади Головкин (GGG) са класика. Двама от най-великите бойци на своята епоха, състезаващи се в яростна борба за големи залози. Макар първият им мач да е извоюван от Алварес със подозрително неединодушно решения на съдиите, мнозина от специалистите и почитателите считат, че успеха принадлежи на Головкин. За втория мач мненията също са противоречиви.

По време на третата им среща, на 17 септември в T-Mobila Arena, Лас Вегас, обаче не видяхме нищо от класата на предходните две. 40-годишният Головкин изглеждаше надалеч от суперзвездата, която беше през 2017 и 2018 година

Преди срещата 32-годишният Канело се зарече да нокаутира казахстанеца. Безспорният международен първенец в суперсредна категория не съумя да направи това, само че сподели брилянтно показване с единомислеща победа в 12-те рунда. В началото на мача Алварес преодоля травма на лявата ръка и съумя да вземе превес от началните рундове, като неведнъж се прицелваше в челюстта на съперника си, а след това към натрупа по пътя към запазването на своите WBC, IBF, WBA и WBO трофеи в категори до 76 кг (168 lbs). Двама от съдиите оцениха борбата със 115-113, а третият означи с карта 116-112, всички в интерес на мексиканеца.

 Канело Алварес против Гендари Головкин трети мач - подвигат ръката на Канело/ Canelo vs GGG 3

Така боксовият връх на Канело Алварес към този момент е 57 победи (39 с нокаут), 2 равенства и 2 загуби.

" Много ти благодаря, приятелю. Благодаря ти за всичко, " сподели Алварес, до момента в който стискаше ръката на Головкин в центъра на кръга. " Дадохме на почитателите три положителни борби. "

През множеството време от срещата GGG беше извънредно неуверен, рядко имаше комбинации, които да нанасят вреди. До края на дуела той бе очевидно отпаднал и некадърен да събере задоволително мощ за ударите си или да направи каквото и да е с цел да повлияе на мексиканеца.

 Генади Головкин - Canelo vs GGG 3

Генади Головкин постави завършек на спекулациите, че ще се пенсионира, откакто се изправи против Алварес. Вместо това той удостовери, че ще се върне към по-леката категория до 72 кг. (160 lbs), с цел да отбрани купите си в нея.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР