Първите 16 000 чуждестранни доброволци идват, за да защитят свободата

...
Първите 16 000 чуждестранни доброволци идват, за да защитят свободата
Коментари Харесай

Зеленски: 16 000 доброволци от чужбина идват да се бият за нас

Първите 16 000 задгранични доброволци идват, с цел да защитят свободата на Украйна, разгласи в послание в обществените мрежи президентът на борещата се с съветска атака страна Володимир Зеленски. През последните дни той на няколко пъти прикани хората с военен опит от целия свят да оказват помощ за отбиването на експанзията на Москва.



За момента не е ясно от кое място идват тези доброволци, като CNN напомня, че държавните управления на страни като Съединени американски щати и Англия изпращат военна помощ на Киев, само че публично приканват жителите си да изоставен страната.

Зеленски акцентира, че „ нашите същински другари изпращат боеприпаси всеки ден, получаваме все по-мощни оръжия “, а убитите съветски бойци са над 9000. Думите му идват в навечерието на втория кръг от договаряния с Русия за преустановяване на военния спор.

„ Ракетно-бомбените удари по украинските градове са доказателство, че са неспособни да реализират нищо по земя “, безапелационен беше президентът.

Той съобщи, че Русия ще заплати под формата на репарации и контрибуции всички вреди в Украйна.

„ Нямаме огромна територия – от океан до океан. Нямаме нуклеарни оръжия. Не пълним международния пазар с петрол и газ. Имаме обаче нашата земя и нашия народ. За нас това е злато – за това се борим. Нямаме какво друго да губим, с изключение на свободата и достолепието си “, съобщи Зеленски.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР