Първата ракета, направена почти изцяло от части, изработени на 3D

...
Първата ракета, направена почти изцяло от части, изработени на 3D
Коментари Харесай

Първата ракета, изработена на 3D принтер, не достигна Космоса

Първата ракета, направена съвсем напълно от елементи, направени на 3D принтер, направи своя дебют в сряда вечерта, само че хвърча единствено три минути и не успа да доближи до Космоса, предава Асошиейтед Прес.

На борда на тестовия полет на Relativity Space нямаше нищо, с изключение на първия железен подробност, направен на 3D принтер на компанията, изработен преди шест години.

Стартъпът искаше да изведе сувенира в орбита с височина 200 километра за няколко дни, преди да се върне в атмосферата и да изгори дружно с горната степен на ракетата.

Първата степен на ракетата свърши своята работа след политане от Кейп Канаверал и се отдели, както беше планувано. Но втората степен започва моторите си и по-късно се изключи, след което падна в Атлантическия океан.

" Въпреки че горната степен не функционираше и задачата не доближи орбита, " първите изстрелвания постоянно са вълнуващи и днешният полет не беше изключение ", сподели коментаторът на изстрелването в Relativity Space Арва Тизани Кели след изстрелването в сряда.

По-голямата част от 33-метрова ракета, в това число нейните мотори, излезе от големите 3D принтери на компанията в Лонг Бийч, Калифорния.

Relativity Space сподели, че 3D отпечатаните железни елементи съставляват 85% от ракетата, наречена Terran. По-големите версии на ракетата ще имат още повече и ще могат да се употребяват неведнъж за голям брой полети.

Други галактически компании също разчитат на 3D-печат, само че такива елементи съставляват единствено дребна част от техните ракети.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР