Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров остава на 33-о

...
Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров остава на 33-о
Коментари Харесай

Григор Димитров запазва позиции, Виктория Томова с рекордно 71-во място при дамите

 Efbet2023 Horizontal
Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров остава на 33-о място в обновената международна класация на ATP. След присъединяване си на Мастърса в Рим, където загуби от Новак Джокович в три сета, българинът е с актив от 1125 точки, на 90 от 30-ия Ботик ван де Зандсхулп от Нидерландия. Нашият тенисист ще загрее за започващото в неделя Открито състезание на Франция в швейцарския град Женева, където получи „ уайлд кард “ и е подложен под номер 4 в схемата.

Във втори кръг той ще играе с спечелилия от напълно испанския конфликт сред квалификанта Даниел Ринкон и Роберто Карбайес Баена. Meждувременно Карлос Алкарас се завърна на върха в класацията, измествайки досегашния лидер Новак Джокович.

Сърбинът е трети, откакто бе изпреварен и от първенеца в Рим Даниил Медведев. Ведната след него се подреждат Каспер Рууд и Стефанос Циципас. В челната десетка има още една смяна – тя е обвързвана с това, че финалистът в италианската столица Холгер Руне измества Андрей Рубльов от шестата позиция. Топ 10 затварят Яник Синер, Тейлър Фриц и Феликс Оже-Алиасим. Най-добрата ни тенисистка Виктория Томова пък реализира ново рекордно класиране в ранглистата при дамите. Вики е към този момент 71-а в класацията на WTA, изкачвайки се с пет места, като е на единствено пет пункта от 70-та Сара Ерани от Италия. Томова доближи до главната скица на мощния тенис шампионат в Рим, където отпадна в първи кръг от казахстанката Юлия Путинцева в три сета.

В топ 10 има една смяна. Шампионката в италианската столица Елена Рибакина се изкачва до четвъртата позиция. С по едно място надолу отиват Каролин Гарсия и Коко Гоф. Лидерка продължава да бъде Ига Швьонтек от Полша, следвана от Арина Сабаленка и Джесика Пегула. Челната десетка допълват още Онс Жабер, Мария Сакари, Дария Касаткина и Петра Квитова.

Още спортни вести вижте във видеото:
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР