Първата ни ракета Григор Димитров категорично се намира в навярно

...
Първата ни ракета Григор Димитров категорично се намира в навярно
Коментари Харесай

Несломим: Григор оцеля в битка до самия край срещу Де Минор и е 1/2-финалист в Ротердам!

Първата ни ракета Григор Димитров изрично се намира в вероятно най-хубавата си спортна форма от доста време насам, като резултатите на българина през актуалната седмица на елитния АТР 500 шампионат в Ротердам само затвърждават това изказване. Бившият номер три започва акцията си в нидерландския град, където доближи финала през 2018-а и отстъпи пред Роджър Федерер в мача за оценката, с две безапелационни победи над Аслан Карацев и Хуберт Хуркач, които изпратиха нашето момче на първи четвъртфинал за сезона.

В него трудността за хасковлията беше един от неуместните му противници в Тура в лицето на Алекс де Минор, против който Димитров има негативен баланс с едвам един триумф в три мача. По-притеснителното в тази ситуация за най-хубавия ни тенисист беше фактът, че австралиецът се поздрави с успеха при последните им две надпревари, но моментното положение на Григор образно направи разликата сред него и международния номер 25 в днешната им борба, с което мечтаният успех на родния ни представител беше реалност след два отразени мачбола и 2 часа и 35 минути на корта - 6:3 3:6 7:6(6).

По този метод носителят на трофея от АТР Финалите от 2017-а се класира за дебютния си полуфинал за сезона, като през утрешния ден в спор за място на първи край в Тура от тъкмо 5 години насам Гришо ще се изправи против спечелилия всред Даниил Медведев и защитаващия първенец Феликс Оже-Алиасим, които всеки миг следва да излязат на корта за конфликта си.

Българинът завоюва жребия и избра да сервира пръв в дуела, като незабавно показва класата на първото си подаване и осъществя ас, разписвайки се в резултата. Последва гейм на нула за Де Минор, преди при идващото заставане на сервис линията за международния номер 25 да забележим смяна в тактическата сграда за Димитров, който навлизаше във вътрешността в корта и изпълняваше ретурите си с нараснала експанзия.

Това деяние донесе съществени дивиденти на хасковлията в идните минути, откакто той не позволяваше на по-високоранкирания си конкурент да реализира чист контакт с топката и грешките от ракетата на австралиеца заваляха, при което най-хубавият ни тенисист се поздрави с пробив задатък. Оттам насетне протичащото се на корта значително зависеше от началния удар на Григор, който функционираше на забележително високо равнище и откриващият сет закономерно беше записан в сметката на тогавашния номер три.

С настъпването на втората част първият сервис на международния номер 28 своебразно го изостави, при което Де Минор поемаше рано самодейността в разиграванията и материализира шанса си за пробив. Родният ни представител стремително отреагира на случилото се и си обезпечи точка за рибрейк, която обаче пропусна след удар с рамката, преди след това да допусне серия от неточности, с което за повторно съобщи гейма си в актива на съперника. 

Гришо макар привидно безнадеждната позиция, в която попадна, отхвърли да се съобщи, като отрази два сетбола и съумя да редуцира отчасти пасива си до 3:5. Австралиецът несъмнено усещаше съществено напрежение при идното си подаване, поради случилото се минути по-рано, само че вкара серия от първи сервиси и възвърне равенството в обособените сетове, изпращайки конфликта в заключителната му фаза.

В края на втората част по всичко личеше, че българинът още веднъж увеличи оборотите в представянето, само че още на старта на решителния трети сет нов спад в играта му, подсилен от клиничност в отиграванията на международния номер 25, означаваше пробив за Де Минор, който направи първата крачка по пътя към успеха. Както към този момент видяхме по-рано в дуела, сходно стичане на събитията надалеч не повлия душевен на Димитров, като даже го стимулира да работи още по-здраво за спечелването на всяка точка и скоропостижно паритетът възцари - 3:3.

Последвалият гейм на някогашния финалист от шампионата представляваше същинско тестване на волята, в което хасковлията неколкократно оцеля в разигравания с маратонска дълготрайност и отрази два шанса за рибрейк, с цел да удържи подаването си. Оттам насетне наблюдавахме цялостна доминация от страна на сервиращите, която способства за това драмата на корта в Ротердам да доближи върховите си равнища, откакто ни предстоеше да гледаме съдбоносен тайбрек.

В откриващата за него точка българинът очевидно беше вцепенен, което се трансформира в причина той да изпрати удара си надалеч в навън и дебютният минипробив беше в интерес на по-високоранкирания играч. Впоследствие Де Минор доразви преднината си до 3:0 пункта в своя изгода, но напрежението върху плещите му си сподели думата и той позволи двойна неточност, с цел да забележим равенството при първата промяна на полетата. Мигновено по-късно обаче.

Григор на процедура върна жеста, като, сходно на противника си, инкасира двойна неточност и минути по-късно трябваше да избавя два следващи мачбола при 4:6 точки. Задачата пред нашето момче изглеждаше съвсем непостижима, но Де Минор поредно сбърка на два пъти в отиграванията си и със серия от 4 следващи пункта на сметката си Димитров се поздрави с една от най-изстраданите победи в кариерата си, реализирайки на мачбол точката на дуела.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР