Първата лунна мисия на Русия от 1976 г. насам стартира

...
Първата лунна мисия на Русия от 1976 г. насам стартира
Коментари Харесай

Първата мисия на Русия до Луната от 1976 г. насам се издига в небето

Първата лунна задача на Русия от 1976 година насам започва от космодрума Восточни в Източна Русия в четвъртък, отбелязвайки основен стадий в историята на нацията.

Това демонстрира директно предаване, проведено в YouTube от съветската галактическа организация Роскосмос.

Според отчет на „ Ройтерс “, Роскосмос сподели, че неговият галактически транспортен съд ще отнеме пет дни, с цел да полети до Луната. Въпреки това, един път там, той няма да кацне незабавно, а вместо това ще прекара от пет до седем дни в лунна орбита, преди да се опита да кацне на едно от трите вероятни места покрай полюса.

В търсене на лед

Луна-25 е първият лунен уред на страната от 1976 година насам и той пътува до Луната на борда на ракета Союз 2.1a. Апаратът е издигнат от съветски откриватели, с цел да извърши меко кацане на южния полюс на Луната с вярата да откри лед, който може да бъде трансфорат във вода, О2 и ракетно гориво.

Спускаемият модул е ​​дело на съветската аерокосмическа компания Лавочкина, която разгласява изказване и в него се отбелязва, че „ се възнамерява устройството да бъде първото в света, което ще извърши меко кацане на повърхността на Луната в региона на южния полюс и ще организира контактни проучвания на лунната почва за съществуване на лед на мястото на кацане “.

В изказването се прибавя още, че главната цел на задачата е да се разработят главните технологии за меко кацане в този район и да се проведат контактни проучвания на южния полюс на Луната.

Мисията също трябваше да носи навигационна камера, наречена Pilot-D, доставена от Европейската галактическа организация, само че този план беше анулиран, след съветската инвазия в Украйна предходната година.

Последната задача на Русия до Луната беше наречена Луна-24 и съумя сполучливо да върне проба от лунната повърхнина назад на Земята.

Евакуиране нацяло село

Междувременно, в очакване на това историческо изстрелване, цялото село Шахтински беше евакуирано, защото отчетите демонстрират, че се намира в региона, където ускорителите на ракетата Союз могат да паднат.

Малкото селце се намира в съветския район Хабаровск и жителите му бяха евакуирани от домовете си рано сутринта и отведени на място, където да могат да следят изстрелването и да получат безвъзмездна закуска. От тях ще се изисква да не са в родния си район за към три часа и половина, макар обстоятелството, че съветски чиновник е представен да споделя, че има „ късмет едно на милион “ някакви ракетни частици в действителност да доближат селото.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР