Собствениците на iPhone започнаха да забелязват странен бъг в своите

...
Собствениците на iPhone започнаха да забелязват странен бъг в своите
Коментари Харесай

iOS 17.5 върна изтрити снимки в галериите на потребителите и повдигна въпроси за сигурността на iPhone

Собствениците на iPhone започнаха да виждат чудноват бъг в своите устройства. След актуализиране до най-новата версия на iOS изтрити преди този момент фотоси се появиха още веднъж в галериите на някои консуматори.

Оплаквания започнаха да се появяват в Reddit, а казусът засегна освен един или двама консуматори, а цяла група хора. Най-малко 16 консуматори оповестяват за казуса. Изтритите фотоси са маркирани като неотдавна добавени, което ги прави елементарно забележими измежду другите фотоси.

Един консуматор оповестява, че фотоси от далечната 2010 година са се върнали на устройството му. Това е още по-изненадващо, защото доста хора са сменили най-малко няколко устройства през годините. Ситуацията се утежнява от обстоятелството, че сходни недоволства започнаха да се появяват още по време на бета-тестването на iOS 17.5. В една от полемиките в Reddit трима консуматори оповестиха за същите проблеми с връщането на изтрити фотоси.

В обществената мрежа X потребителите също се оплакват от казуса. Струва си да се означи, че в случай че казусът беше в действителност необятно публикуван, в мрежата щеше да има доста повече известия за нея.

Различните версии за произхода на казуса

Основната доктрина е, че фотосите в действителност не са изтрити изцяло и остават или в локалното вместилище, или в iCloud.

Теорията за локалното вместилище се основава на обстоятелството, че процесът на заличаване в iOS не унищожава изцяло данните. Вместо това региона от паметта, в която са се съхранявали данните просто се маркира като свободна за потребление и данните се презаписват с нови файлове.

Друга доктрина допуска, че Apple може би съхранява фотосите на потребителите в iCloud с течение на времето и по този начин изтритите фотоси се възвръщат. Тази доктрина наподобява по-правдоподобна, изключително като се има поради казусът с потребителя, чиито фотоси от 2010 година още веднъж са се появили в галерията му. Възстановяването на остарели фотоси е подозрително за локално предпазване, защото потребителят може да е сменил няколко разнообразни устройства през последните 14 години.

Не е ясно какво тъкмо провокира връщането на фотосите в устройствата на потребителите. Възможно е това да се дължи на корекция на неточност, която е отишла прекомерно надалеч. По-рано някои консуматори оповестиха за изчезнали фотоси на по-стари версии на iOS 17. Поправката може да е предизвикала възобновяване както на инцидентно, по този начин и на съзнателно изтрити фотоси.

Това не е първият случай, в който iCloud резервира данни след изтриването им, макар уверенията на Apple за отбрана на персоналните данни на потребителите. Apple не е коментирала обстановката по никакъв метод към този миг.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР