Първата крачка за изграждането на скейт парк около Паметника на

...
Първата крачка за изграждането на скейт парк около Паметника на
Коментари Харесай

Предстои изграждането на скейт парк около Паметника на съветската армия

Първата крачка за построяването на скейт парк към Паметника на руската войска е направена – основният проектант на София Здравко Здравков издаде виза за проектирането му, заяви " Капитал ".

Съоръжения за рискови спортове и спортни площадки е планувано да се появят в Княжеската градина, само че един от проблемите е къде тъкмо те да се разположат. В общинското направление " Архитектура и градоустройство " са разисквани три разновидността: до Паметника на руската войска - огромната рампа, езерото " Баба Яга " и Street скейт площадката откъм бул. " Цар Освободител ".

За превръщането на езерото " Баба Яга " в скейт парк, където да се кара скейтборд, BMX, кънки, лонгборд и други, основател е гражданската организация Sofia Skate City, която към този момент е показала абстрактен план. Процедурата по утвърждението му се бави, защото мястото има статут на монумент, поради което е належащо и мнението на Министерството на културата.

" Искаме езерото " Баба Яга " да се трансформира в съвременен скейт парк. За задачата сме създали абстрактен проект, без остойностяване. Искаме да разберем дали ще бъде позволено, с цел да предвидим оттук нататък идващите стъпки ", разяснява пред " Капитал " идеологът на самодейността Делян Стефанов.

Според решението на Здравков застрояване се позволява единствено, в случай че то обслужва главната паркова функционалност. Идеята е да се употребяват градските пространства, които към този момент са желани от скейтбордистите и практикуващите рискови спортове.

Тепърва следва Министерството на културата ще би трябвало да утвърди визата, издадена от Здравков, и след това ще стане ясно какви са опциите за осъществяване на идейния план.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР