Първата фаза на клиничните изпитания на ново китайско лекарство с

...
Първата фаза на клиничните изпитания на ново китайско лекарство с
Коментари Харесай

В Шанхай стартираха клинични изпитания на лекарство против COVID-19

Първата фаза на клиничните тествания на ново китайско лекарство с обезвреждащи COVID-19 антитела стартира в Шанхай. За това осведоми локалният вестник " Шанхай Дейли ", представен от ТАСС.
Специалистът от Института по микробиология на КНР Ли Цзинхуа съобщи, че предходни проби демонстрират, че лекарството JS016 може да се употребява както за попречване на зараза, по този начин и за лекуване след заразяване.
Лекарството, обозначено краткотрайно като JS016, е създадено взаимно от Shanghai Junshi Biosciences и Института по микробиология към Китайската академия на науките. Клиничните тествания, утвърдени от Държавната администрация по медикаментите на Китай, започнаха в болница " Хуашан " предходната неделя. Лекарството, написа изданието, е прилагано интравенозно на здрави доброволци, с цел да се тества неговата сигурност, имуногенност и по какъв начин работи на организма.
" Четирима доброволци се усещат добре след приема на лекарството. Продължаваме да следваме тестовия проект. Резултатите ще ни оказват помощ да определим вярната доза за инфектирани хора в последващите клинични тествания ", съобщи доктор от болничното заведение в Хуашан.
Още: " Намаление на новите случаи на ковид в България, над 7 милиона доказани по света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР