Първата държава, която стартира масово ваксиниране на населението си срещу

...
Първата държава, която стартира масово ваксиниране на населението си срещу
Коментари Харесай

Великобритания одобри и ваксината на Оксфорд

Първата страна, която започва всеобщо имунизиране на популацията си против Covid-19 с имунизацията на Pfizer/BioNTech – Англия, към този момент има и втори вид. Страната публично утвърди за приложение и имунизацията на Оксфордския университет от производителя AstraZeneca, съобщи CNN.

Това е значителен поврат, който се чака да доведе до огромно разширение на английската имунизационна акция, чиято цел е връщането на живота към " остарялото обикновено "  . Повече от 600 хиляди души във Англия са имунизирани досега с първата утвърдена ваксина. 

Англия към този момент е поръчала 100 милиона дози от продукта на AstraZeneca, които са задоволителни за имунизирането на 50 млн. души. Одобрението, обещано от здравния регулатор, значи, че имунизацията е призната за безвредна и ефикасна.

Ваксината на Оксфорд/AstraZeneca беше планувана през първите месеци на 2020 година, тествана върху първите доброволци през април и от този момент се организират клинични изпитвания, включващи хиляди хора. Англия е първата страна в света, която я утвърждава.  

Тя беше създадена със скорост, немислима преди пандемията.

Оксфордската ваксина ще докара до доста нарастване на имунизациите, тъй като е евтина и лесна за всеобщо произвеждане . Много е значимо, че тя може да бъде съхранявана в общоприети хладилници , за разлика от имунизацията на Pfizer/BioNTech, на която е належащо предпазване при -70 градуса.

Според изказването на английското държавно управление, имунизацията на AstraZeneca покрива " прецизни стандарти за качество, сигурност и успеваемост ". 

От AstraZeneca дават обещание да доставят стотици милиони дози на страните с ниски и междинни приходи на популацията и да доставят организациите с нестопанска цел в тези страни, до момента в който има потребност. 

 
V-Day, или стартът на имунизирането във Англия
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР