Партията, спечелила най-много гласове - ВМРО-ДПМНЕ ще има 59 депутати,

...
Партията, спечелила най-много гласове - ВМРО-ДПМНЕ ще има 59 депутати,
Коментари Харесай

РСМ поема по нов път: Силяновска и ВМРО-ДПМНЕ с убедителна победа на изборите 2 в 1

Партията, спечелила най-вече гласове - ВМРО-ДПМНЕ ще има 59 депутати, което й дава огромна сигурност, че може да сформира държавно управление , за одобряването на което са нужни 61 депутата.

Със своите 19 мандата обединението, водена от ДСИ - " Европейски фронт " е втора политическа мощ, с един мандат по-малко - 18, е обединението, водена от СДСМ, обединението от албанските партии " Заслужава си " ще имат 13 депутати.

" Левица ", която в предходния парламент имаше двама, в този момент ще разполага с 6 депутати, а придвижването ЗНАМ, което за пръв път се явява на избори, влиза в новия парламент на Северна Македония с 5 депутати.

С 300 000 гласа повече от досегашният президент на страната Стево Пендаровски, Гордана Силяновска-Давкова ще бъде първата жена президент на Северна Македония , демонстрират резултатите на Държавната изборна комисия.

Снимка: АР/БТА

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски разгласи изборната победа за партията.

Председателят на СДСМ Димитър Ковачевски съобщи, че изборният резултат за до през вчерашния ден управлявалата страната партия е тежък и предстоят конгрес и вътрешнопартийни избори.

И двете обединения от албански партии означиха изборна победа: Европейският фронт - поради това, че на процедура е втора политическа мощ в страната, а " Заслужава си " - тъй като се усещат сигурни съдружни сътрудници в бъдещото държавно управление, откакто Християн Мицкоски ги уточни като желани и разгласи, че " ДСИ би трябвало да отиде в съпротива ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР