Партията на Марин Льо Пен "Национален съюз" изпреварва партията на

...
Партията на Марин Льо Пен "Национален съюз" изпреварва партията на
Коментари Харесай

Крайнодесните на Марин Льо Пен изпревариха партията на Макрон

Партията на Марин Льо Пен "Национален съюз " изпреварва партията на френския президент Еманюел Макрон, демонстрират данните от без значение изследване на публичните настройки във Франция, представени от Euronews.

Формацията на Льо Пен е покачила доверието си с 4% - от 17% през август, до 21 на 100 към сегашния миг. В същото време придвижването на Макрон събира 20% утвърждение.

Като се добави поддръжката от 7 на 100 за поддръжника на държавния суверенитет Никола Дюпон-Енян и по 1 на 100 за всяка от партиите, водени от някогашните поддръжници на Льо Пен Флориан Филип и Франсоа Аселино, крайнодесните обединения получават поддръжка от общо 30% спрямо 25 на 100 в края на август.

Проучването допуска, че Франция се е насочила към крайнодесните, откакто Макрон победи Льо Пен на втория тур на президентски избори през предходната година.

Данните демонстрират също по този начин, че изборите за Европейски парламент през 2019 година се обрисуват като съществена борба сред центристките партии, които са за участие в Европейски Съюз, като тази на Макрон и крайнодясните обединения, които желаят да спрат имиграцията и упорстват за "Фрексит ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР