Партията на европейските либерали - АЛДЕ изключи от редовете си

...
Партията на европейските либерали - АЛДЕ изключи от редовете си
Коментари Харесай

АЛДЕ изключи партията на Пучдемон

Партията на европейските либерали - АЛДЕ изключи от редовете си Каталунската европейска демократична партия на някогашния каталунски водач Карлес Пучдемон. Това стана на изключително съвещание в Брюксел. Според европейските либерали - решението не е обвързвано с испанския политически живот. Междувременно от Белгия, където сега живее, Пучдемон сътвори нова сепаритиска групировка


Две трети от членуващите в Партията на европейските либерали - АЛДЕ са дали своят вот за изключването на Каталунската европейска демократична партия на Пучдемон.

Решението не е обвързвано с вътрешнополитически испански въпроси, а с корупционни кавги, в които са забъркани членове на партията на Пучдемон. АЛДЕ съобщи, че остава отворена за други демократични и демократични придвижвания от Каталуния.

Междувременно от Белгия, където сега живее, Карлес Пучдемон учреди нова политическа фармация - Национален апел за републиката. Бившият каталунски министър председател се обърна към последователите посредством видеовръзка.

Пучдемон се надява посредством новата групировка да реализира фантазията си за самостоятелна Каталуния. Той прикани всички сепаратистки партии да работят дружно за това. Партиите, които се борят за самостоятелност на Каталуния, към този момент нямат болшинство в каталунския парламент.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР