Партията дава финансовия министър на прокуратурата за назначена ревизия на

...
Партията дава финансовия министър на прокуратурата за назначена ревизия на
Коментари Харесай

ДПС: Делото за клевета на Прокопиев е „комунистически прийом“, а баща му „търкал ушите на Живков“

Партията дава финансовия министър на прокуратурата за назначена проверка на Пеевски
Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ разгласи на брифинг в Народното събрание, че Движението ще даде вицепремиера и финансов министър Асен Василев на прокуратурата, защото при към този момент приключени проверки на депутата Делян Пеевски той още веднъж ще назначи нови инспекции за това изпирал ли е пари през офшорни сметки депутатът от Движение за права и свободи. Проверката ще е по сигнал на „ Боец “.

„ Това е демонстрация на политически репресии и опит за разпра с политически съперници “, разяснява Карадайъ. Депутатът Йордан Цонев обясни на медиите, че съгласно Данъчно-процесуалния кодекс Асен Василев няма право на такива дейности.

„ Преди два дни застанахме тук пред вас и предупредихме за едни закани на министър Асен Василев към едни наши сътрудници. Това, за което ви предупредихме, е реалност. Моделът е някой на някого нещо си бил споделил някъде към селската чешма. Казаното от прокситата на олигарха Иво Прокопиев се довежда до знанията на Василев и той дава обещание да извърши непозволени дейности “, посочи ръководителят на Движение за права и свободи. Мустафа Карадайъ разясни, че технологията за задействане на сходна „ проверка на проверките “ е медията на Иво Прокопиев да зададе обществено въпроси, а Асен Василев да предприеме инспекция на към този момент осъществените и завършилите проверки.

„ Вероятно резултатите от тези проверки не са довели до упования резултат и по тази причина се постановат нови инспекции “, посочи депутатът Хамид Хамид.

Относно писмото на предприемача Иво Прокопиев, че ще съди депутати от Движение за права и свободи, които уронват престижа му като го афишират за „ олигарх и медиен монополист “ Хамид Хамид уточни, че от основаването си Движение за права и свободи е било подложено на репресии, а бащата на Прокопиев „ е търкал ушите на Тодор Живков в ловно стопанство „ Воден “, тъй че тези комунистически способи не ги тормозят.

Народният представител Йордан Цонев одобри с усмивка задочното запитване през медиите на Иво Прокопиев дали депутатите от Движение за права и свободи ще се откажат от имунитета си, в случай че им повдигне обвиняване в съда, като обясни, че и без да създадат това, предприемачът може да заведе цивилен иск против тях.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР