Парламентът свали ДДС за доставката на храна по домовете на

...
Парламентът свали ДДС за доставката на храна по домовете на
Коментари Харесай

НС реши: 9% ДДС и за доставка на храна по домовете

Парламентът смъкна Данък добавена стойност за доставката на храна по домовете на 9%, приемайки на второ четене промени в Закона за Данък добавена стойност.
В поправката се прецизира, че в групата на ресторантьорски и кетъринг услуги не попада доставката на приготвена или неприготвена храна от супермаркети и магазини. Така ястията от топлите витрини на супермаркетите остават отвън обсега на понижения данък, оповестява Българска национална телевизия.

В Закона за налозите върху приходите на физическите лица (ЗДДФЛ) бе признат текст, с който жителите могат да се възползват от данъчно облекчение от 200 лева при изработен ремонт на дома. Това събитие би трябвало да се заявява в годишната данъчна декларация. Отстъпката ще се употребява единствено от притежателите на парцела, който наложително би трябвало да се употребява като жилище. Не се позволява понижение за офиси, да вземем за пример.

При обявление на налозите онлайн пък ще можем да се възползваме от отстъпка до 5 на 100 от налога за довнасяне, като сумата не може да надвишава 500 лева

Срокът за обявление и внасяне на годишния налог за бизнеса пък се измества до 30 юни.

Предложението на Българска социалистическа партия за 9% Данък добавена стойност и за медикаментите не бе признато.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР