Парламентът ще разгледа президентското вето върху промените в Закона за

...
Парламентът ще разгледа президентското вето върху промените в Закона за
Коментари Харесай

НС разглежда ветото на президента върху Закона за приватизация


Парламентът ще прегледа президентското несъгласие върху измененията в Закона за приватизационен и следприватизационен надзор. Във вторник президентът върна в Народното събрание промени в закона, които съгласно него освен не пазят, само че и значително повреждат публичния интерес.

И ГЕРБ, и Българска социалистическа партия ще поддържат президентското несъгласие, стана ясно още преди дни, а през вчерашния ден икономическата комисия в Народното събрание също се съгласи с президента с цялостно единогласие. След като ветото бъде признато, законопроектът ще предстои на разглеждане по реда, очакван за разискване и приемане на проектозакони.

Пред депутатите стои и опцията да прегледат единствено обособени противоречиви текстове на върнатия закон.

Промените в закона за приватизация  и следприватизационен надзор провокираха напрежение в обединението на Обединените патриоти, като съпредседателите Волен Сидеров и Валери Симеонов си насочиха обвинявания в лобизъм, а водачът на Атака остро подлага на критика ръководителя на НФСБ.

Раздор сред двамата провокира и признатият на първо четене закон за шума, иницииран от Валери Симеонов и импортиран в Народно събрание от Министерския съвет.

Сидеров упорства законопроектът да бъде отдръпнат, а Симеонов бе безапелационен, че това няма по какъв начин да се случи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР