Парламентът ще разгледа на второ четене новия Закон за киберсигурността.

...
Парламентът ще разгледа на второ четене новия Закон за киберсигурността.
Коментари Харесай

Депутатите гледат на второ четене новия Закон за киберсигурността

Парламентът ще прегледа на второ четене новия Закон за киберсигурността.

Това планува седмичната проектопрограма за работа на Народното събрание. Проектът на Закон за киберсигурност има за цел в националното законодателство да бъдат въведени условията на европейска инструкция. Законът урежда дейностите по организацията, ръководството и контрола на киберсигурността, включително всички действия и планове по киберотбрана и по противопоставяне на киберпрестъпността. Със закона се основава система за киберсигурност. Предвидено е тя да бъде част от системата за отбрана на националната сигурност. Управлението и организацията на системата се реализира от Министерски съвет, а за подкрепяне на действия към държавното управление се основава Съвет по киберсигурност. Председател на този съвет е заместник-министър ръководител, избран от премиера.

Депутатите ще прегледат и измененията в Закона за авторското право и сродните му права на второ четене. С промените се транспонира европейска инструкция зс която се вкарват нови благоприятни условия за свободно потребление на писмени творби от незрящи лица или лица с физически увреждания. Допуска се правенето на копия в различен формат, наличен за хората с увреждания - Брайлов шрифт, наедрял шрифт, приспособена електронна книга, звукозапис на наличието на документално произведение (аудиокнига), радиопредаване и други.

На вниманието на депутатите се слага и отчетът за осъществяването на Закона за експортния надзор на артикули, свързани с защитата, и на произведения и технологии с двойна приложимост през 2017 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР