Парламентът прие да гласува рокадите в правителството като първа точка

...
Парламентът прие да гласува рокадите в правителството като първа точка
Коментари Харесай

Оставките в кабинета ще се гласуват без Борисов в НС

Парламентът одобри да гласоподава рокадите в държавното управление като първа точка в дневния ред. Министър-председателят Бойко Борисов не участва в зала.
От опозицията желаеха министър председателят персонално да пристигна в пленарна зала и да стимулира предложенията за смени в кабинета.
С плана на решение, импортиран в четвъртък, се предлага Народното събрание да освободи от служба министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на вътрешните работи Младен Маринов, министърът на стопанската система Емил Караниколов, министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев и министърът на туризма Николина Ангелкова.
Депутатите би трябвало да одобрят досегашният вицепремиер по икономическата и демографската политика Марияна Николова да поеме и Министерството на туризма, в стола на Маринов да седне шефът на ГДНП гл. комисар Христо Терзийски, а в този на Ананиев – шефът на Александровска болница проф. Константин Ангелов.
Парламентът ще подложи на гласоподаване и рокадата във финансовото ведомство, където Горанов ще отстъпи мястото си на Кирил Ананиев, в контролът в Министерството на стопанската система ще поеме досегашният заместник-министър Лъчезар Борисов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР