Парламентът одобри доклада на КЕВР за 2019 г., като той

...
Парламентът одобри доклада на КЕВР за 2019 г., като той
Коментари Харесай

Депутатите одобриха доклада на КЕВР за 2019 г., БСП се чуди защо намаляват приходите от глоби

Парламентът утвърди отчета на КЕВР за 2019 година, като той беше подсилен от 90 народни представители, без „ срещу “ и с 28 „ въздържали се “ депутати.
В отчета се показва, че през 2019 година самостоятелният регулатор е извършил поставените пред него задания, свързани с ценовото контролиране в бранш „ Енергетика “ и бранш „ ВиК услуги “ поддръжка на либерализацията на електроенергийния и газов пазар, мониторинг и надзор на борсовия пазар на електрическа енергия, правене и рационализиране на нужната подзаконова нормативна база в другите браншове.
Отчита се, че изменението на цените в електрическата енергия е съизмеримо с насъбраната инфлация.
Дебати
Българска социалистическа партия ще гласоподава " въздържал се " в годишния отчет за активността на КЕВР. Това стана ясно от думите на аления народен представител Таско Ерменков.
Левите желаят възстановяване в работата на регулатора даже в случай че се постановат и законодателни промени.
Червеният народен представител недоумява за какво понижават приходите от санкции, наложени от КЕВР.
Консервативни ценови решения вземала КЕВР през миналите пет години, съгласно думите на ръководителя на регулатора Иван Иванов.
Комисията събирала цялата й нужна информация предвид на отбрана на публичния интерес. Не всички сигнали, които са постъпвали в КЕВР имат съображение, само че комисията ги разглеждала деликатно.
В решенията си комисията била виновна, стана ясно още от думите му. Решенията на регулатора трябвало да са уравновесени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР