Парламентът на Обединеното кралство ще преустанови работа за срок от

...
Парламентът на Обединеното кралство ще преустанови работа за срок от
Коментари Харесай

Британският парламент спира работа

Парламентът на Обединеното кралство ще прекрати работа за период от един месец, считано от довечера, съобщи английският ефирен канал Sky News.

Това удостовери и представител на английския министър председател Борис Джонсън, който разпореди пророгацията в опит да попречва дейностите на депутатите, блокиращи тактиката м у за излизане на страната от структурите на Общността.

Спирането на работата на английския парламент ще взезе в действие, без значение от изхода на повторното гласоподаване за осъществяване на предварителни парламентарни избори във Англия, добави представителят.

Премиерът Джонсън предишния месец помоли кралица Елизабет Втора да утвърди прекратяване на Народното събрание до 14 октомври, потвърждавайки, че е належащо да му се разреши да вкара нов дневен ред.

Времето на прекъсването и по-дългата от необикновената дълготрайност провокираха безредици в целия политически набор, като критиците го нарекоха „ конституционно нарушаване “ и прелом.-->

Законодателите, които се опълчиха на безуспешен Брекзит, обявиха, че това явно е ориентирано против обединяването на напъните им за попречване на сходен сюжет. Въпреки това, този ход наподобява провокира голям удар против Джонсън, като подтикна опозиционните депутати и консервативните бунтовници да одобряват законодателство, което го принуждава да търси отсрочване на Брекзит идващия месец, в случай че не е постигнал съглашение с Европейски Съюз.

Очаква се този закон да получи кралско единодушие през днешния ден.

Д жонсън отговори на протеста на торите, като изгони 21 депутати от партията , в това число внука на Уинстън Чърчил, и им попречи да застанат за страната на консерваторите на идващите избори.

Твърдата реакция провокира ново въстание, като няколко министри - в това число министърът на труда и пенсиите Амбър Руд - напуснаха държавното управление и партията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР