Парламентът на Франция одобри в четвъртък увеличение от милиарди евро

...
Парламентът на Франция одобри в четвъртък увеличение от милиарди евро
Коментари Харесай

Парламентът на Франция одобри скок на военните разходи заради войната в Украйна

Парламентът на Франция утвърди в четвъртък нарастване от милиарди евро на военните разноски поради войната на Русия в Украйна и бързо възходящите световни закани, заяви " Асошиейтед прес ".

Президентът Еманюел Макрон настоя за по-голям бюджет, в който да бъдат заложени 413 милиарда евро - най-значителното нарастване на разноските за защита от 50 години насам.

С тези средства ще се модернизира нуклеарният боеприпас на Франция, ще се усилят разноските за разузнаване и ще се разработят повече отдалечено управляеми оръжия.

 Берлин и Париж дават обещание нов подтик на дълго отлагана стратегия за общ танк Берлин и Париж дават обещание нов подтик на дълго отлагана стратегия за общ танк

Макрон твърди, че нарастването е належащо, с цел да се подсигурява свободата, сигурността, благоденствието на французите и тяхното " място в света ".

Министърът на защитата съпостави това с напъните на Франция през 60-те години на предишния век да създаде нуклеарни оръжия, което трансформира страната в една от най-големите военни сили в света.

Новият боен проект включва удвояване на броя на резервистите и усилване на киберзащитата, както и увеличение на потенциала за произвеждане на оръжия.

 И Франция ще даде далекобойни ракети на Украйна И Франция ще даде далекобойни ракети на Украйна

Новият бюджет за интервала 2024 - 2030 година е с повече от една трета по-висок от последния проект за военни разноски от 295 милиарда евро за 2019 - 2025 година

Законопроектът получи дефинитивно утвърждение от долната камара на Народното събрание в сряда, с 244 на 37 гласа и беше доказано от Сената с 313 гласа против 17 в четвъртък.

Центристкият алианс на Макрон няма болшинство в двете камари на Народното събрание, само че военните от дълго време се оплакват от свиването на разноските за въоръжените сили, до момента в който консервативните и крайнодесните партии са склонни да поддържат вложенията в защитата.

 Заради митингите Франция забрани фойерверките на националния празник Заради митингите Франция забрани фойерверките на националния празник

Предвижда се Макрон да беседва с представители на защитата в навечерието на празненствата за националния празник - Деня на Бастилията - 14 юли, които включват и огромен боен церемониал в Париж.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР