Парламентарният комплекс в Кейптаун се състои от няколко сгради -

...
Парламентарният комплекс в Кейптаун се състои от няколко сгради -
Коментари Харесай

Голям пожар в сградата на южноафриканския парламент

Парламентарният комплекс в Кейптаун се състои от няколко здания - остаряла постройка от 19-ти век и нови постройки от 20-те и 80-те години на предишния век, в които се обитава долната камара на Народното събрание.

Пожар избухна в постройката на южноафриканския парламент в столицата Кейптаун.

Според Джърмейн Карелс, началник на пожарната и избавителната работа на града, службите за незабавна помощ са получили сигнал за пожара в 05:00 ч. локално време. В момента на мястото на случая има няколко пожарни екипа, които се пробват да овладеят пожара.

" Дори изолацията на покрива се топи, което приказва за мощна гореща вълна. Има и известия, че в някои стени на постройката са се появили пукнатини и има възможност да се срути ", споделя Карелс, представен от БГНЕС.

Според представител на Комитета за сигурност към кметството пламъците са обхванали офисите на третия етаж, а огънят се е популяризирал и към постройката на Народното събрание (долната камара на парламента). От своя страна министърът на благоустройството Патрисия дьо Лил съобщи, че постройката на Народното събрание не гори и пожарът е под надзор, написа порталът.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР