Парламентарната комисия по културата и медиите ще обсъди на днешното

...
Парламентарната комисия по културата и медиите ще обсъди на днешното
Коментари Харесай

Парламентарната комисия по културата ще обсъди проблемите в НДК

Парламентарната комисия по културата и медиите ще разиска на днешното си съвещание проблемите в активността и работата на НДК. Миналата седмица близо хиляда създатели направиха подписка в отбрана на спектакъл " Азарян ". Те настояват, че управлението на НДК целеустремено се пробва да затвори театралното пространство.

В подписката, адресирана до Министерството на културата, и отрасловата парламентарна комисия за спасяването на спектакъл " Азарян " са имената на режисьорите Александър Морфов, Лилия Абаджиева, Галин Стоев и актьорите Цветана Манева, Мариус Куркински, Стефан Вълдобрев, Камен Донев, Деян Донков, Илка Зафирова.

Работещите в театъра се оплакват от нарушени условия по договорите си, неотоплени зали, умишлено възпрепятстване на продажбата на билети. Те упрекват за това изпълнителния шеф на НДК Пени Раева.

В позиция на двореца се показва, че поради тежкото финансово положение и насъбраните от предходни години загуби за милиони НДК не може да спонсорира напълно културни събития.

Театър " Азарян " беше открит през 2015 година в памет на режисьора Крикор Азарян.

Освен него, в НДК има и други културни подиуми – " Нов спектакъл " НДК, ДНК - пространство за актуален танц и пърформанс, Литературен клуб " Перото ". Тяхното бъдеще също ще бъде разисквано на днешното съвещание на комисията.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР