Парламентарната група на Продължаваме промяната – Демократична България (ПП-ДБ) иска

...
Парламентарната група на Продължаваме промяната – Демократична България (ПП-ДБ) иска
Коментари Харесай

Недопустима безпардонност. ПП-ДБ иска информация от службите заради заплахите на руски депутат

Парламентарната група на " Продължаваме промяната – Демократична България " (ПП-ДБ) желае информация от българските служби във връзка изявление на съветския народен представител Пьотр Толстой .

Преди дни зам.-председател на съветската Дума в предаване по съветската държавна телевизия, че Русия ще нанесе военни удари по България и Румъния " откакто завърши с Украйна ".

Толстой сподели също, че съветските жители с парцели в България ще провеждат митинги. "

" В края на отминалата седмица станахме очевидци на демонстрация на неприемлива безпардонност, градираща до безочливост, от страна на настоящия съветски народен представител Пьотр Толстой във връзка с нашата страна ", се споделя в декларация на обединението, прочетена пред Народното събрание от депутата Ивайло Митковски .

Депутатът от Демократична България Иво Мирчев и неправителствената организация Атлантически съвет първи настояха българското държавно управление да предприеме дейности. В понеделник по тематиката реагира и министър председателят Николай Денков. Той назова това провокация, на която София не би трябвало да се поддава и добави, че външно министерство ще предприеме дейности.

" Зам.-председателят на съветската Дума си разрешава обществено да разгласи българското Черноморие за съветска територия, а сънародниците си у нас за самобитни " спящи кафези " за основаване на проведени вълнения, граничещи с революция ", се споделя в декларацията на ПП-ДБ.

В нея изказванията на Толстой са окачествени като " поредна хибридна офанзива от страна на Русия ".

ПП-ДБ упорстват посланикът на Русия Елеонора Митрофанова да бъде извикана от Министерството на външните работи, с цел да каже дали изразената от Толстой позиция е публична държавна позиция на съветското държавно управление във връзка с България.

Това е следващата опасност, която представител на съветската страна насочва към България и съюзите, от които страната е част, от началото на войната в Украйна. Преди повече от година Елеонора Митрофанова заплаши, че ще изиска от Москва посолството на Русия в София да бъде затворено. След нейната на опасност не последва нищо.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР