Парламентарната група на БСП за България“ за пореден път настоя

...
Парламентарната група на БСП за България“ за пореден път настоя
Коментари Харесай

БСП отново иска информация за АМ „Хемус“

Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ за следващ път настоя да получи информация за построяването на автомагистрала „ Хемус “, съобщи БГНЕС.

„ Народните представители от „ Българска социалистическа партия за България “ внесохме искане до министъра на районното развиване Петя Аврамова и до изпълняващия длъжността ръководител на УС на АПИ две писма, с искане за даване на контракта сред „ Автомагистрали “ и АПИ по отношение на построяването на Автомагистрала „ Хемус “, както и рамковите съглашения сред „ Автомагистрали “ и компаниите, които ще бъдат употребявани при построяването на автомагистралата.

От 14 януари до ден сегашен министерството и АПИ освен, че не дават отговор, само че и не си подвигат телефоните “, съобщи депутатът от левицата Георги Свиленски. Той цитира текст от правилника за работа на Народното събрание, който има силата на закон, а съгласно него всички институции са длъжни да дават на народните представители сведения и документи в осъществяване на пълномощията му.

„ Моля ви, спазвайки апелите на вашия ръководител и министър председател на България, да отговаряте бързо на настояванията и да разпоредите на министъра на районното развиване и АПИ, в границите на деня, да дават договорите и рамковите съглашения, с цел да не ви светне министър председателят синята лампа “, прикани Свиленски.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР