Паркирането в новозастроени жилищни квартали и пълни кооперации е ад,

...
Паркирането в новозастроени жилищни квартали и пълни кооперации е ад,
Коментари Харесай

Най-скъпото паркомясто в света

Паркирането в новозастроени жилищни квартали и цялостни кооперации е пъкъл, даже в относително дребен (на фона на международните мегаполиси) град като София.

Надпреварата за свободните места е яростна, а от време на време се стига до откровена свирепост. По-заможните или пък изтощени от препирни притежатели на коли вземат решение казуса, като остават колата си на заплатен паркинг през цялата година.

И в случай че това на някои наподобява като разкош, по какъв начин бихме реагирали на цената на едно място за паркиране, която един човек в Хонг Конг е платил?

 Снимка 363150

През 2017 година място за паркиране в първокласния жилищен комплекс Ultima в квартал Хо Ман Тин в Хонг Конг е купено за 430 хиляди $. Сумата е задоволителна да си купим жилище в някой относително порядъчен град в Съединени американски щати. По-интересното е, че по-късно същото паркомясто е препродадено за 760 хиляди $, което го трансформира в действителност в най-скъпото в света.

 Снимка 363149

Ultima има 527 жилища, а едвам 370 места за паркиране. Според специалисти по недвижими парцели от района обаче, сумата, платена за въпросното паркомясто, е оскъдна на фона на цената на жилищата в Ultima - приблизително 13 милиона $.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР