Паралелката ще учи присъствено, ако 30% от учениците в нея

...
Паралелката ще учи присъствено, ако 30% от учениците в нея
Коментари Харесай

От 15 декември ще се учи присъствено, ако 30% от учениците се тестват или имат зелен сертификат

Паралелката ще учи присъствено, в случай че 30% от учениците в нея желаят да се върнат в клас с тестване или „ зелен документ “ – документ за имунизация, преболедуване, съществуване на антитела или негативен резултат от лабораторно проучване. Новото изискване влиза в действие от 15 декември.

Това взеха решение през днешния ден Министерството на образованието и науката, синдикатите и работодателите в просветителната система на съвещание на Отрасловия съвет за тристранно съдействие.

Досега, в случай че за 50% от учениците нямаше единодушие за тестване или зелен документ, паралелката оставаше в електронно образование, което ощетяваше искащите да учат присъствено. Чрез намаляването на условия % подготвени да съблюдават условията на здравните управляващи в учебно заведение ще се върнат повече деца, които в този момент са у дома поради отхвърли на своите съученици или на техните родители за проучване за COVID-19 един път в седмицата.

Несъгласните с щадящите проби ще продължат да се образоват от отдалеченост. Според насоките за образование в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура учебните заведения ще обезпечават на тези деца и младежи синхронно или асинхронно образование според от своите благоприятни условия.

МОН слага акцент върху присъственото образование. Декларации за единодушие се одобряват непрестанно. Към момента проби има за всички възпитаници в общините със заболеваемост над 250 на 100 000 души. Всички учат присъствено без тестване в общините с по-ниска заболеваемост.

До Коледа няма да има други промени в режима за образование в пандемични условия, даде обещание министърът на образованието и науката акад. Николай Денков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР