Папагал спаси живота на семейството, попаднало под развалините в Турция.

...
Папагал спаси живота на семейството, попаднало под развалините в Турция.
Коментари Харесай

Папагал спаси семейство от земетресението в Турция. Как го направи?

Папагал избави живота на фамилията, попаднало под руините в Турция. Само три месеца преди мощния трус от 7,8 по Рихтер, семейство, което живяло в региона на епицентъра, си купува папагал. Кръщават го Мейвис. Пернатото било страхотна компания, рядко пеело и за разлика от другите папагали, издавало по-малко звуци.

На 6 февруари – деня, преди нещастието да сполети Сирия и Турция, Мейвис стартира да издава странни звуци още на разсъмване. Това буди фамилията, което се озадачило от странното държание. Така, те към този момент били събудени и на крайници, преди земетресението. Всички те, сполучливо съумяват да изоставен постройката, в която живеят, пред тя да се срути.



17-годишният Мустафа Цимен сподели пред държавната осведомителна организация Anadolu: „ Половин час преди земетресението издаде чудноват звук през нощта, когато светлината не светеше.

„ Папагалът махаше с крила и подскачаше в клетката. Благодарение на птицата земетресението не ни хвана да спим, “ споделя 17-годишният Мустафа.

Птицата стартира да се възприема като амулет от жителите на краткотрайното жилище, където Мустафа и фамилията му са приютени.

Момчето добавя, че кучетата, които фамилията е хранело отвън дома си, също са почнали да издават странни звуци преди земетресението.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР