Папа Франциск заяви, че безразборното нанасяне на удари по цивилни

...
Папа Франциск заяви, че безразборното нанасяне на удари по цивилни
Коментари Харесай

Папа Франциск заговори за военни престъпления в Украйна и Газа

Папа Франциск съобщи, че " безразборното нанасяне на удари " по цивилни е военно закононарушение, тъй като нарушава интернационалното филантропично право, оповестява " Ройтерс ".

87-годишният глава на Римокатолическата черква направи изказването си в 45-минутно послание към упълномощени във Ватикана пратеници, което от време на време се назовава неговата тирада за " положението на света ".

Изразявайки угриженост, че войната сред Израел и палестинската ислямистка формация " Хамас " в линията Газа може да обхване по-голяма част от Близкия изток, той прикани за " преустановяване на огъня на всеки фронт, в това число Ливан ".

Папата осъди трансграничната против Южен Израел като " нечовечен " акт на " тероризъм и екстремизъм " и възобнови апела за неотложно освобождение на заложниците, които към момента са държани от екстремисти в Газа.
 Папа Франциск: Войните са закононарушение против Бога и човечеството
Папа Франциск: Войните са закононарушение против Бога и човечеството

Той направи забележката си в годишната си тирада

В коментар, свързващи двата съществени спора в света, Франциск съобщи, че актуалната война постоянно не прави разлика сред военни и цивилни цели.

Няма спор, който да не приключи по някакъв метод с " безсистемно поразяване " на цивилното население , акцентира той.

" Събитията в Украйна и Газа са ясно доказателство за това. Не би трябвало да забравяме, че тежките нарушавания на интернационалното филантропично право са военни закононарушения и че не е задоволително да ги посочим, а би трябвало и да ги предотвратим ", посочи още папата.
 Папата: Конфликтът сред Израел и
Папата: Конфликтът сред Израел и " Хамас " е прераснал от война към " тероризъм "

Папа Франциск се срещна с израелски родственици на заложници, държани от " Хамас ", както и с палестинци със фамилии в Газа

" Необходими са по-големи старания от страна на интернационалната общественост за отбрана и използване на филантропичното право, което, наподобява, е единственият метод да се подсигурява отбраната на човешкото достолепие в обстановки на война ", уточни той.

Военната акция на Израел в гъсто обитаемата линия Газа до момента е . Израел твърди, че 1200 души са били убити при нападението на " Хамас " на 7 октомври, а към 240 са взети за заложници.

Франциск означи и че скорошното възобновление на антисемитизма след началото на войната в Газа е " камшик " , който би трябвало да бъде изкоренен от обществото.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР