Папа Франциск завърши петдневното си пътуване до Португалия с масова

...
Папа Франциск завърши петдневното си пътуване до Португалия с масова
Коментари Харесай

Папа Франциск отслужи литургия пред повече от 1,5 милиона души в Лисабон

Папа Франциск приключи петдневното си пътешестване до Португалия с всеобща литургия навън за към 1,5 милиона души, които се настаниха през нощта на голямо поле, с цел да участват на огромния край на фестивала Световен ден на младежта. Много от най-вече младежите в парк " Техо " в португалската столица Лисабон бяха лагерували през нощта, с цел да участват на литургията навън.
Като младежи вие желаете да измененията света и да работите за правдивост и мир. Посвещавате цялата си сила и творчество на това, само че към момента ви се коства незадоволително. И въпреки всичко Църквата и светът се нуждаят от вас, младите, по този начин както земята се нуждае от дъжд. Скъпи младежи, които сте сегашното и бъдещето на нашия свят, на всички вас Исус споделя: " Не се опасявайте!
Папа Франциск 

Младежите изглеждаха разчувствани от посланията на Франциск и се изправиха пред жегата от 38 градуса по Целзий, с цел да бъдат на мястото на бдението и да го чуят. Папа Франциск разгласи също по този начин, че идващият Световен юношески ден ще се организира в Сеул, Южна Корея, през 2027 година Новината бележи първото завръщане на фестивала в Азия от 1995 година насам, когато милиони хора се включиха в едно от най-големите събития на свети Йоан Павел II - в Манила, Филипините.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР