Папа Франциск заклейми днес дезинформацията за COVID-19 и ваксините, която

...
Папа Франциск заклейми днес дезинформацията за COVID-19 и ваксините, която
Коментари Харесай

Папа Франциск заклейми дезинформацията за коронавируса и ваксините

Папа Франциск жигосах през днешния ден дезинформацията за COVID-19 и имунизациите, която „изопачава действителността въз основа на страх“. На среща с католически публицисти, основатели на мрежа за инспекция на обстоятелства, папата прикани да се оказва помощ на хората, които имат вяра в неистини, съобщи Асошиейтед прес.

Светият отец постоянно се е обявявал за виновна публицистика, която търси истината и почита личността, и срещата му с представители на медийния консорциум „Католическа инспекция на фактите“ удостоверява това негово обръщение. Той е и измежду дейните радетели за имунизация.

По думите му, с изключение на пандемията, в този момент се популяризира и „инфодемия“, която води света към „експлозия на мнения за фалшифицирани и дори измислени новини“. Според него достъпът до точна, научно обоснована информация е човешко право, което би трябвало да бъде обезпечено, изключително за тези, които са по-малко способни да се дистанцират от дезинформацията и налични онлайн мнения, замаскирани като факт.

Същевременно Франциск помоли за милосърден и мисионерски метод към хората, които се поддават на такива изопачавания, и подпомагането им да схванат истината.

Някои католици, в това число консервативни епископи и кардинали в Съединени американски щати, настояват, че имунизациите, създадени посредством проучвания на кафези от абортирани човешки зародиши, са безнравствени и отхвърлят да ги одобряват. Но доктрината на Ватикана гласи, че е „приемливо католиците да одобряват такива ваксини.

Франциск и предшественикът му Бенедикт XVI са имунизирани с препарата на Pfizer/Biontech.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР