Папа Франциск в събота стартира едномесечен молитвен маратон, за да

...
Папа Франциск в събота стартира едномесечен молитвен маратон, за да
Коментари Харесай

Папата с молитвен маратон срещу COVID-19

Папа Франциск в събота започва едномесечен молитвен маратон, с цел да форсира края на пандемията от ковид с молитва в базиликата „ Свети Петър “ във Ватикана пред към 150 вярващи, оповестява БГНЕС.

Аржентинският понтифик насочи встъпителна молитва, с цел да стартира поредност, която ще се излъчва всеки ден този месец в 1600 GMT от разнообразни католически светилища по целия свят.

Те варират от Фатима в Португалия и Лурд във Франция до светилища в Полша, Нигерия, Куба и Южна Корея, както и базиликата на светилището на Непорочното зачатие във Вашингтон.

Франциск, който съобщи, че се моли за „ раненото човечество “, ще приключи поредицата молебствия в параклиса на Ватиканските градини на 31 май.

Участниците в цикъла молебствия се приканват да се молят за преустановяване на пандемията и за нормализиране на обществото.

Франциск оплака "драматичната сегашна обстановка, заредена със премеждия и безпокойствие ", към 16 месеца след появяването на вируса за пръв път в Китай, преди да се популяризира бързо по целия свят, убивайки повече от три милиона досега и причинявайки големи стопански опустошения.

Папата прикани за протекция на опечалените, които са изгубили близки, „ заровени от време на време по метод, който ранява душата “, поради рестриктивните мерки на общественото разграничаване.

Понтификът прикани Дева Мария да „ осветява духовете на мъжете и дамите на науката, с цел да могат да намерят положителни решения за побеждаване на този вирус “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР