Папа Франциск призова за пореден път да се вземат спешни

...
Папа Франциск призова за пореден път да се вземат спешни
Коментари Харесай

Папата призова за мерки срещу климатичните промени

Папа Франциск прикани за следващ път да се вземат незабавни ограничения против климатичните промени, предадоха международните осведомителни организации.

Той събра на конференция редица петролни ръководители и мениджъри във Ватикана в събота, с цел да обсъдят средата и чистата сила.

Припомняме, че в нея вземат присъединяване компании като BP и Exxon Mobil.

Светият Отец от дълго време поддържа дейностите за климата. Конференцията в събота беше обявена като продължение на енцикликата, оповестена преди три години, в която той прикани хората да спасят " общия си дом " от изменението на климата и екологичните бедствия.

Франциск сподели в събота, че макар че нефтените и газовите компании са постигнали прогрес към по-чисти горива и по-благоприятни за климата бизнес практики, към момента има още работа.

В четвъртък норвежката енергийна компания Equinor съобщи, че световният преход към по-устойчива сила се реализира прекомерно постепенно, с цел да се реализира задачата от 2 градуса, контрактувана в Парижкото съглашение за климата.

А отчет, оповестен в петък, откри, че въглеродният диоксид - главен мотор на световното стопляне - е достигнал рекордни високи концентрации в земната атмосфера през април и май.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР