Папа Франциск отново заклейми войната на Русия срещу Украйна като

...
Папа Франциск отново заклейми войната на Русия срещу Украйна като
Коментари Харесай

Папа Франциск отново заклейми войната в Украйна

Папа Франциск още веднъж жигосах войната на Русия против Украйна като „ богохулно безсрамие против Бог ” по време на седмичната си обща визита във Ватикана в сряда, оповестява организация ANSA. Според главата на Римокатолическата черква „ войната е човешко деяние, водещо до идолопоклонство на властта... Мирът, който Исус ни дава на Великден, не оня мир, който се реализира посредством мощ, завоевания и с разнообразни форми на налагане. Такъв мир в действителност е паузата сред две войни ”.

Папа Франциск още веднъж приканва за мир в обръщение, изпратено през вчерашния ден до „ Междурелигиозното поклонничество за взаимност с украинския народ “, тръгнало от Румъния на 10 април и завършило в украинския град Чернивци, Югозападна Украйна, където на 12 април се състоя първата позволена демонстрация от началото на войната.

В посланието си Светият отец повтаря, че „ времето, в което живеем, ни оставя мощно обезпокоени, тъй като през него минават силите на злото “. Той е безапелационен, че „ зверските и мъчителни събития, на които сме очевидци към този момент от доста дни, ни удостоверяват, че войната е неуспех на политиката и човечеството, срамна капитулация, проваляне пред силите на злото ”, оповестява Vatican News.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР